Sátor nem csak háborús helyzetekre

2022.05.24. 17:00

Kompletten felszerelt, fűthető, árammal ellátott sátrat adtak át a Vöröskeresztnek

Elsőként a Vöröskereszt Lövölde úti épülete előtt állították fel azt mobil, fűthető, árammal és egyéb eszközökkel ellátott sátrat, amely a későbbiekben humanitárius válsághelyzetekben épp úgy alkalmazható lesz, mint szociális programokon, vérvételeken.

S. Töttő Rita

Forrás: Fehér Gábor / FMH

Poul Due Jensenről, a Grundfos vezérigazgatójáról elnevezett alapítványtól nyerte el a cég magyarországi egysége azt az 5 ezer eurót, amelyből a Vöröskereresztnek vásároltak új eszközöket. Kompletten felszerelt, fűthető, árammal ellátott sátrat, teafőzőt és egyéb eszközöket vehetett át a szervezet kedden délelőtt a Grundfos Magyarország Kft. ügyvezetőjétől, Udvar Csabától. 

- Amikor elindult a humanitárius válság márciusban, azonnal megkezdtük segítő tevékenységünket. A Grundfos székesfehérvári egysége jelentkezett először, ahol a dolgozók körében gyűjtést szerveztek, majd egy egyeztetést követően került szóba, hogy szükség lenne néhány fontos eszközre - árulta el Szigeti Hedvig, a Magyar Vöröskereszt Fejér megyei szervezetének vezetője. A munkájukhoz ugyanis olyan sátorra volt szükségük, amely könnyű, mobil, fűthető, padozattal rendelkezik, aggregátorral felszerelt, hogy az időjárástól függetlenül bárhol felállítható, használható legyen. - Regisztrációhoz, dokumentációhoz, pihentetéshez terveztük a használatát, de a közeljövőben már lehet alkalmazni szociális programokon, adományosztásokhoz, foglalkoztató eseményeken, váradásokon, katasztrófa gyakorlatokon is. De ha a későbbiek folyamán a hivatásos szervek segítséget kérnek tőlünk regisztrációhoz vagy más egyéb tevékenységhez, akkor is állunk rendelkezésre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában