Kézzelfogható tudás

2022.05.12. 10:30

Két tanórás kirándulást szerveztek a madarak és fák napja alkalmából Fehérvárcsurgón

Két tanórás kirándulást szerveztek a madarak és fák napja alkalmából a helyi iskola alsó tagozatos gyermekeinek.

Palocsai Jenő

Temesvári Krisztián vezetésével vették „górcső alá” a kastélypark fészkeit a lelkes iskolások

Forrás: Önkormányzat

Az esemény egyik vezetője maga a polgármester volt, aki maga is amatőr madarász. Temesvári Krisztián lapunknak elmondta: – Megnéztük a Károlyi-kastély parkjában még ősszel kihelyezett madárodúkat, és szén-, illetve kékcinegecsaládokra bukkantunk a mesterséges odúkban, melyekben akár tíz-tizenkét fióka is lakhat egy fészekben. Hallottak szép hangú sárgarigót, éhes seregélyeket, és tanúi lehettek egy hollócsalád perlekedésének is a kastélyparkban tartott környezetismeret-órán. Temesvári úgy fogalmazott: 

– Amatőr madarászként is fontosnak tartom a környezettudatos nevelést és az élménypedagógia használatát. Ehhez elengedhetetlen az, hogy megmutassuk az ember és a környezet, a madarak és a kert viszonyát. Így, kézzel fogható, interaktív módon, vagyis az odúkat leemelve, belekémlelve sokkal jobban megragadnak a tudnivalók a gyermekfejekben, mint hagyományos módon, az iskolapadban, a könyv felett ülve. Az eseményen jelen voltak a házigazdák is, Károlyi Angelica és Zsolnai Balázs, a kastélypark kertésze is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában