1928–2022

2022.05.25. 07:20

In memoriam Láng Hugóné

Életének 94. évében elhunyt Láng Hugóné, Rózsika néni rubinokleveles pedagógus, az Alba Regia Nyugdíjas Egyesület korábbi elnöke. 1928. július 22-én született. Tősgyökeres székesfehérvári volt, aki aktív éveit pedagógusként töltötte, a kisiskolások első lépéseit segítve a tanulásban. A Petőfi Sándor Általános Iskolából történt nyugdíjba vonulását követően tizennégy éven át, 2010-ig vezette az Alba Regia Nyugdíjas Egyesületet, a város legnagyobb, a szépkorúak klubjait összefogó szervezetét. Jellegzetes, apró alakját leggyakrabban kerékpáron ülve láthattuk a városban. Arca és szemei mindig mosolyogtak, barátsággal és nyitottan fordult mindenki felé. Rengeteg ismerősét örömmel üdvözölte, számon tartva a korábbi találkozásokat és beszélgetéseket, nyomon követve életük alakulását. Rózsika néninek nem volt lehetetlen feladat, amelyet a jó cél és az általa képviselt közösség érdekében ne tudott volna sikerrel megvalósítani. Számos sikeres pályázat, emlékezetes kirándulás, számítógépes tanfolyamok szervezése és a Nyugdíjas Szolgáltató Ház létrejötte is az általa elnökként ott töltött időszakhoz köthető. Különösen büszke volt a szociális látogatók hálózatára is, hogy tagjaik milyen fáradhatatlan szeretettel keresik fel idős barátaikat. 
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában