1897 óta hagyomány

2022.05.28. 13:00

Időutazással kezdődött az Építők Napja

Május 27-én és 28-án van az Építők napja a Vörösmarty Technikumban. A pénteki nap a várostörténész, Váczi Márk Várostörténeti érdekességek című előadásával kezdődött.

Palocsai Jenő

A szakmai napra kiállítást szervezett a Fejér Megyei Építészek Kamarája. A technikum tornacsarnokának emeleti termében tartott kiállítás és előadás kezdetén Kiss Lajos, az ARÉV Baráti Kör elnöke elmondta: – Az építők napja 1897 óta hagyomány. Akkor volt az építőipari dolgozók első, országos kongresszusa. A kongresszusnak az volt a lényege, hogy az építésben részt vevők megpróbáljanak valamit tenni együtt, a jobb életért és a szakma fejlődéséért. Kiss aktív korszakában az ARÉV-nél dolgozott, ami akkor a legkiemelkedőbb vállalat volt, ám 2003-ban megszűnt. Akkor hozták létre az ARÉV Baráti Kört azzal a céllal, hogy tovább vihessék a szellemi örökséget és persze, hogy legyen lehetőség arra, hogy a még élő és mozgó építőipari dolgozók találkozhassanak egymással.

A baráti kör elnöke hozzátette: – Rengeteg olyan tudás és ismeretanyag van a birtokunkban ami hasznos és még rendelkezünk olyan szellemi képességekkel, hogy ezt tovább is tudjuk adni az utánunk érkezőknek.

A program szombaton 10 órakor Építők-napi majálissal és a Kiss József emlékdíj átadásával folytatódik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában