Frissen Fejérből

2022.05.29. 20:16

Habok között fürdőztek a gyerekek Újbarkon

Évtizedekkel ezelőtt megszűnt az óvoda és az iskola, de gyalogosan is kényelmesen el lehet jutni Szár gyermekintézményeibe. Viszont a csaknem száz kiskorúnak mindig igyekeznek a kedvében járni a községben.

Zsohár Melinda

Forrás: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

Egyre népszerűbb a szép kis falu, lassan, de biztosan nő a lakók száma, s valamit mindig fejlesztenek, mondta el Schnobl Ferenc polgármester. A gyermeknapot nemcsak megtartották, de a két ugrálóvár mellett más újdonságot ötlöttek ki, látványosságnak sem utolsót. Az anyukák, nagymamák sütötték a lángost, arcfestéssel szórakoztatták a lányokat, s délutánra várták a Bicskei Önkormányzati Tűzoltók (BÖT) meglepetését. A polgármester vásárolt 30 liter WU2 sampont, ennek a nevét is leírhatjuk, oly retró, ősrégi márka, ami ma is forgalomban van. „Kicsit nevettek rajtam, mert kopasz vagyok”, mondta mosolyogva Schnobl Ferenc, gondolták a boltban, nem hajmosásra veszi a sárga dobozos hajmosót. Ez habzik a legjobban, mondták a tűzoltók, s hozták a tűzoltáshoz szükséges habverő készüléket, hogy látványos tűzoltó módszerrel ajándékozzák meg a gyerekeket – baj, veszély, tűz nélkül.

 

A Magyar Falu Programban az önkormányzat és az Újbarki Sport Egyesület (ÚSE) kilencfős kisbuszt nyert, újabb járdaszakaszra is nyertek támogatást. A német nemzetiségi önkormányzat által vezetett tájháznál is számos eseménnyel várják a 491 lakosú kisközség lakóit. 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában