Frissen Fejérből

2022.05.09. 14:27

Gyermeknapi "előzetes" ajándék a gyermekvédő egyesülettől

Élménynapot kaptak előzetesen ajándékba a gyermekvédelmi egyesülettől a családjuktól távol élő gyerekek: állatkertbe vitték őket a hétvégén.

S. Töttő Rita

Forrás: Egyesület

Egy közel ötven fős csoport indult el szombaton reggel Székesfehérvárról, hogy  az állami gondozásban, de más-más ellátási helyen élő 3-17 év közötti gyermekeknek egy igazán önfeledt napot szerezzenek a veszprémi állatkertben. A Vigyázó Kéz Gyermekvédelmi Egyesület vezetője, Janó Andorné mesélt a tartalmas napról:  

- Remek időben – eső nélkül – tölthettük, az állatkert  zárásáig az egész napot. 11 felnőtt kísérővel 37 gyermek külön csoportokban járta be az állatkert dimbes-dombos területét, az orgonabokrok teljes pompájukban virágoztak és ontották a legnagyobb illatukat – árulta el, ahogy azt is: - A résztvevő gyermekek  figyeltek az  elhangzott információkra, például arra, hol élnek, mivel táplálkoznak, milyen a súlyuk az állatoknak, mert a nap végén – a koruknak megfelelően -  infótotó várta őket. Cserébe természetesen ajándék járt.

Mint kiderült, a legnagyobb sikerük a gyűrűsfarkú makiknak, pandáknak és a fókáknak volt, valamint az állatsimogatónak. De az önkéntes kísérőkkel való beszélgetések is felejthetetlenek maradnak – tette hozzá a gyermekvédelmi egyesület elnöke. Természetesen a közös fagylaltozás és a játszótéri örömök sem maradhattak el, ahol a gyerekek a még fölös energiáikat levezethették. - Gyermekvédelmi egyesületünk előzetes gyermeknapi ajándéknak is szánta ezt az élménynapot – fogalmazott az elnök asszony.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában