Vigyék haza a szemetet!

2022.05.20. 20:58

Gárdony polgármestere azt kéri, ne dobják az árokba a bezacskózott kutyaürüléket a gazdik

Tóth István ismét részt vett a TeSzedd! országos szemétszedő akcióban, és két új, elgondolkodtató jelenségre figyelt fel.

Feol.hu

Forrás: HBN/KA

"A TeSzedd! országos akció gárdonyi eseményén családommal évek óta részt veszek. A COVID miatt az elmúlt két évben nem volt alkalmunk arra, hogy szervezett formában szedjük össze az illegálisan lerakott hulladékot. Szokásos helyünkön, az Őrház utcában kezdtük a gyűjtést. (...) Nyolc éves kisunokám 3-4 kicsi nejlon zacskóba csomagolt barnás anyaggal a kezében mászott ki az árokból. Papa! Mi ez? – kérdezte. Csomagolt kutyakaki – válaszoltam. Aztán még sok ilyen örömteli fogásban volt részünk. Kedves kutyájukkal sétáló lakosaink! Szép dolog a kutyakaki összeszedése, de a csomagolt termék árokba dobása már nem környezetbarát cselekedet. Ne tegyék ezt! Kis csomagjaikat tegyék egy nagyobb zacskóba, vagy dobozba, s elegánsan vigyék haza! A másik elfogadhatatlan jelenség a rengeteg üres sörös doboz látványa volt az út melletti árkokban. Főleg a vasúti átjárók közelében lévő vizes árkokban találtunk nagy terítéket. Kitermelésükért nagyon megküzdöttünk. A flakonokat szétdobáló vendégeink mérhetetlen gondot okoznak nekünk. Kérem városunk jóérzésű polgárait, hogy szóljanak rá az ilyen tevékenységet folytatókra! Az elmúlt héten néhány napot Zala megyében töltöttem. A Kis-Balaton partján kialakított horgászhelyek mindegyikén kis táblákon a következő szöveg olvasható: „Kérjük Önöket, hogy a horgászhelyükön keletkező szemetet legyenek szívesek magukkal hazavinni, hiszen ami az odaútba elfért, az a hazaútba is el fog férni!” Egyetlen szem csikket sem láttam a horgászhelyeken. Zalában így gondolkodnak, s így cselekednek az emberek. Próbáljuk meg mi is!"

Bejegyzésében a kutyát póráz nélkül sétáltatókra is kitért:

"A Parkerdő minden bejáratánál ott van a kutyát bevinni tilos tábla. Sokaknak ez azonban nem jelent semmit. Az sem, hogy kutyát közterületen csak pórázon szabad sétáltatni. Így a Parkerdőben kutyájukat szabadon futtatók két szabályt szegnek meg egyszerre. Sajnálatos módon személyes zaklatásnak veszik, ha békés polgárok a szabályok betartására kérik őket. Közterületfelügyelőink a következő napokban rendszeresen megjelennek a Parkerdőben. A már idézett helyi rendeletünk 23. paragrafusa szerint: „6.pont: Szabad parti területekre, fizető és szabadstrandokra, valamint a játszóterekre az ebeket bevinni, ott sétáltatni még pórázon is tilos.”

A teljes bejegyzést itt olvashatják:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában