Bozai István válaszol

2022.05.26. 14:00

Fehérváron a kutyák számára veszélyes gyomirtót használnak? Megkérdeztük!

Néhány nappal ezelőtt egy székesfehérvári közösségi média oldalon merült fel, hogy a belvárosban kutyák számára veszélyes gyomirtót használnak. A munkát nem a városgondnokság végezete, ők nem használnak veszélyes szereket.

Baráth Eszter

Vigyázzunk, mit vesz az eb a szájába!

Forrás: Kiss Annamarie/HBN

Egy kutyatulajdonos az interneten hívta fel a többi gazda figyelmét, hogy a belvárosban fekvő Szent István téren gyomirtóval permeteztek, a munkát végző férfi tájékoztatása szerint pedig a szer veszélyes a kutyákra. Ezzel kapcsolatban felkerestük Székesfehérvár városgondnokát, Bozai Istvánt. Tájékoztatása szerint a munkát nem ők végezték, az említett napon munkatársaik egyáltalán nem permeteztek a városban.

Bozai István elmondta, hogy a gyomirtás nem közterületen, hanem egy sorompóval lezárt magánterületen történt, éppen ezért nem is ők végezték. – A városgondnokság kizárólag közterületen engedélyezett vegyszerrel permetez – emelte ki a városgondnok. Mint elmondta, az ilyen jellegű munkákat csak az éjszakai órákban hajtják végre, a játszótereken pedig még akkor sem, ott nem végeznek kémiai gyomirtást. Bozai István a kutyatulajdonosokra nézve is megnyugtató választ adott. Elmondta, hogy a közterületen engedélyezett vegyszerek használata egyúttal azt is jelenti, hogy nem alkalmaznak olyan szereket, amelyek veszélyesek lennének az ebek számára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában