Frissen Fejérből

2022.05.14. 13:36

Ez a nap más, mint a többi a móri Bice-bóca Egyesület tagjai számára (videó)

És mégis ugyanolyan, hiszen a megszokott módon élettel, zsibongással telt meg a Szent István park a város szívében a Fogyatékkal élők napján.

Palocsai Jenő

A sakkal sokan megbarátkoztaka nap folyamán és mivel a gyerekeknek szükségük volt a szüleik segítségére, igazi családi programmá vált a különleges sport

Forrás: Palocsai Jenő / Fejér Megyei Hírlap

Tucatnyi állomáshelyen lehetett kipróbálni a legkülönbözőbb játékokat a sakktól és a bizalompályától kezdve, a jelvénykészítésen és a nem halló és nem látó sátoron át a kerekesszékes akadálypályáig.

Tényi Helga főszervezőtől, a móri Bice-bóca Egyesület vezetőjétől megtudtuk, hogy az állomásokon a feladat elvégzését követően pecséteket lehetett beszerezni, és akinek legalább hét összegyűlt, az már mehetett is a Kapucinus téri fagyizóba, hogy felfrissítse magát a nagy melegben és persze, hogy erőt gyűjtsön a további állomások nyújtotta lehetőségekhez.

Forrás: Palocsai Jenő / Fejér Megyei Hírlap

A jelenleg is zajló eseményt Fenyves Péter, Mór város polgármestere nyitotta meg délelőtt 10 órakor, és az önfeledt szórakozás délután négy óráig tart. Mindenki izgatottan várja a nap két fő attrakcióját. Az egyik a már Móron többször is fellépő Krizbai Teca koncertje lesz, a másik pedig egy Állati jó bemutató Tóth Gábor előadásában. A szakember ezúttal az alkalmazkodás mestereit mutatja be a ligetbe látogatóknak.

A covid miatti hosszú szünet után nagy szüksége volt erre az izgalmakkal és játékokkal teli közös napra az egyesület tagjainak, annak ellenére, hogy a legnehezebb időszakban is igyekeztek megoldani a kapcsolattartást a közösségen belül. Tényi Helga elmondta: - A korlátozások idején elmaradtak az összejöveteleink és a közös kirándulások is, de helyette a leghidegebb hónapokban is eljártunk sétálni, felkeresve a móri látnivalókat, méghozzá idegenvezetéssel.

A különleges nap megszervezésében sok fiatal vett részt, segítve, hogy az esemény gördülékenyen menjen és hogy mindenki maradandó élményekkel térhessen haza szombaton este.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában