Frissen Fejérből

2022.05.12. 08:40

Épülhet a játszótér és a KRESZ-park Abán

Egyre több szabadtéri sportolási lehetőség várja az abaiakat: ezúttal egy szabadtéri fitneszparkkal bővült a kínálat, ám a fejlesztések sora ezzel még korántsem ért véget.

Héjj Vivien

Ismét bővült a sportolási lehetőségek sora

Forrás: Abai Önkormányzat

A Nap hívogató sugarai az egészséges életmódra törekvőket is a szabadba csalogatják. Az otthoni polifoam-szőnyeget és a kézi súlyzókat, valamint a konditermek sokat ígérő gépeit hátrahagyva egyre többen veszik birtokba a szabadtéri sporteszközöket. 

A napokban az abai lakosság gazdagodhatott egy újonnan telepített fitneszparkkal. Az eszközök kivitelezése már a Magyar Sport Napjára elkészült, ám a hivatalos műszaki átadás-átvételre még néhány napot várni kellett. Az eszközökön olyan gyakorlatokat végezhetnek a sportolni vágyók, amelyekre jellemzően a konditermek adnak lehetőséget. A további fejlesztésekről Aba polgármestere beszélt lapunknak. 

– Jelenleg a labdarúgópálya környéki terület funkcióváltása zajlik, ehhez illeszkedik ez a fitneszpark is. Elsősorban szabadidős és sportcélú létesítmények jönnek létre az elkövetkező kettő évben. Nyáron egy nagy játszótér épül a víztorony egyik oldalán, és bízunk benne, hogy ősszel vagy jövő év elejére elkészül a gyerekeknek szánt közlekedési park is. Ezenkívül szeretnénk felújítani a focipálya lelátóját és a területre vezető utat is. – beszélt a projektről Mikula Lajos, bízva abban, hogy a helybéliek örömüket lelik az új eszközökben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában