Labdarúgás

2022.05.16. 09:39

Dobogós helyezést értek el a fehérvári lány focisták a Diákolimpián

Közel kétszáz középiskolás lány részvételével zajlott a hétvégén a legnagyobbak Diákolimpia országos döntője Szombathelyen. A megyék legjobb csapatai közül idén a hazai Szombathelyi Nagy Lajos Gimnázium vihette haza az aranyérmet, a székesfehérvári Árpád Technikum Szakképző Iskola és Kollégium pedig a harmadik helyen zárt.

feol.hu

Forrás: Pexels

A tornát a Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ) megbízásából a Vas Megyei Diáksport Egyesület szervezte, a versenyt péntek este dr. Nemény András, Szombathely polgármestere dr. Erdős Dániellel, az MDSZ ügyvezető igazgatójával nyitotta meg.

A középiskolás korosztályban 156 csapat több mint 2000 diákkal nevezett be a lány labdarúgás sportágba, a legaktívabb megyék Szabolcs-Szatmár-Bereg és Heves megyék voltak, kiemelkedő nevezési létszámmal. A korosztály érettségi kötelezettségei kicsit átírták az eredeti résztvevői listát, néhány csapat helyett a megyék második helyezettjei vehettek részt a szombathelyi országos döntőn. A mérkőzéseknek a Király Sportlétesítmény adott helyet.

A Székesfehérvári SZC Árpád Technikum Szakképző Iskola és Kollégium csapata harmadik helyen végzett a megmérettetésen. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában