Helyi közélet

2022.05.05. 07:05

Demokrácia és jogállamiság - Kötetbemutatót tartottak az MCC központjában

Hajdú Marianna

Sándor Lénárd

Forrás: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Sándor Lénárd Alkotmányjogi utazás Amerikában című könyvének a bemutatóját tartották az MCC Székesfehérvári Képzési Központjában szerdán. A könyv szerzőjének, aki az MCC jogi műhelyének vezetője, Kígyósi Evelin diák tette fel kérdéseit, aki szintén érdeklődik a jogtudományok iránt. Sándor Lénárd válaszaiból az amerikai jogállamiság, a demokrácia sajátosságaira derült fény.

A kötet bemutatója Zalaegerszegről indult országjáró körútjára és most Fehérvárra is megérkezett. Maga a kötet is így készült. Legnagyobb része elektronikus kapcsolaton keresztül, de az Egyesült Államok minden egyes részéből merítve. A szerző elmondása szerint csak így lehetett hitelesen megírni azt a sokszínű gondolkodást, ami Amerikát jellemzi. A könyv megszületésének ötletét egy nyári estén beszélgető diákok adták. Sándor Lénárdot megragadta a fiatalok szenvedélyes vitája a legfelső bíróságról. A szerző számára ez olyan tapasztalás volt, amiből sokunknak van mit tanulni: ezt szeretné az olvasóközönségnek átadni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában