Frissen Fejérből

2022.05.21. 22:16

Csöndes beszélgetések és dübörgő koncertek Bicskén

A tegnapi Szandi és Pápai Joci koncert nagy sikert aratott, utóbbin ezernél több hallgatósággal. Most, szombat este utcabál folyik a Bicske Szíve Parkban, DJ Turán és DJ Goffa irányításával.

Zsohár Melinda

Forrás: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Akár egy, a szabad ég alá is kiterjesztett forgószínpad, oly sok és változatos programnak adott helyet a város künn és benn - a művelődési házban, a Kultúrkúriában, s a Bicske Szíve Park valós színpadán és zöld gyepén. A szombat esti hangulatot előkészítette a délutáni három koncert. A Zizi Labor Janicsák Istvánnal és az öt gyönyörű népviseletes veresegyházi asszonnyal igazi retróbulit tartott, az idősebbek és a középkorúak velük énekeltek. Az ifjabbaknak Herceg Dávid és a New Level Empire adtak élőkoncertet. 

A délelőtti úszóverseny, főzőverseny és futóverseny megmozgatott minden korosztályt, s táncban, bemutatókban sem volt hiány. A Bicskei Csillagszeműek a néptáncukkal varázsolták el a műfaj kedvelőit, Varga Edit a Senior örömtáncot járó csapatával, Metzger Antal a shaolin ötpróbával mozgatta küzdősportosait. A Hollywood street címmel élő filmforgatás zajlott, egyelőre pontosan nem tudható, mire kerekedik ki végül ez az új kisvárosi sorozat. A FutaBicske jegyében Molnár Angéla Gigi irányításával az óvodásoktól a derék nyugdíjasokig futották le Bicske irányítószámát, azaz 2060 métert közösen a népszerű futópályán a Bicske Szíve Parkban. 

Vasárnap folytatódik a 39. Bicskei Napok, énekel Mészáros János Elek és Vadkerti Imre, délután Keresztes Ildikó és az Abrakazabra dübörög a színpadon. A kísérőrendezvényeket felsorolni is nehéz, az arcfestéstől a rendőrségi bemutatókig minden „apróság” megtalálható a vasárnap esti fináléig. A zárás a művelődési házban a 35 éve alapított, jubiláló Bicskei koncert Fúvószenekarral búcsúzik a gazdag rendezvény. Bálint Istvánné polgármester a gazdag eseménykínálat mellett a találkozások jelentőségét hangsúlyozta, a 39. Bicskei Napok a szokottnál is nagyobb szervezéssel igyekezett pótolni a kétéves elmaradását az 1979-től teremtett hagyománynak. Eljött az erdélyi Tusnádfürdő és Réty testvértelepülési küldöttsége, s megérkeztek Kárpátaljáról a csapiak. Barátok, ismerősök, bicskeiek és környékbeliek töltötték el ezt a sokkal hosszabbnak érzékelt időt a programok nagy választéka miatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában