Kitüntető cím

2022.05.02. 17:00

Almási Zsolt lett idén Dunaújváros díszpolgára

Pénteken délután a Kultik Moziban tartott ünnepséget az önkormányzat településünk várossá nyilvánításának 71. évfordulója, azaz Dunaújváros születésnapja alkalmából. Évek óta hagyományosan ennek az ünnepségnek a keretében adják át a Dunaújváros Díszpolgára kitüntető címet, amelyet idén Almási Zsolt, egykori polgármester vehetett át Pintér Tamás jelenlegi polgármestertől és Molnár Attila jegyzőtől.

Brousil Csaba

A Himnusz közös eléneklése után Pintér Tamás polgármester mondott beszédet. Ebben felelevenítette, hogy a pandémia miatt az elmúlt két esztendőben a városi ünnepségeket nem lehetett megtartani, így méltó módon sem lehetett emlékezni a város születésnapjára. Szólt arról, hogy a város építői anno a „történelem vonatán ültek”, az ország számos pontjáról érkeztek, hogy aztán itt valósíthassák meg álmaikat. Hangsúlyozta, hogy rájuk büszkének kell lennünk a jelenben is, és nem szabad, hogy emlékük feledésbe merüljön, még akkor sem, ha számuk mára sajnos már erősen megfogyatkozott. Mint mondta, a születésnap ünneplése a számvetés ideje is. Tisztában kellene lenni azzal a ténnyel, hogy ami egyszerre épült, az egyszerre is romlik el, de ami elavult azt úgy kell megújítani, hogy megfeleljen a mai fiatalok igényeinek is.

A beszéd után Pintér Tamás és Molnár Attila, Dunaújváros jegyzője a színpadra kérte Almási Zsoltot, és átadták neki a díszpolgári címet jelképező oklevelet és plakettet. Az egykori polgármester beszédében először is megköszönte az elismerést, majd arról szólt, hogy büszkének kell lennünk a városra, annak építőire, és meg kell óvni értékeit, tovább kell támogatni a helyi kultúrát, oktatást, sportot és a közösségformáló civil szervezetek kezdeményezéseit is.

A díszpolgári méltatásban elhangzott, hogy Almási Zsolt példaértékű közéleti tevékenysége alapján, tiszteletre méltó pályája elismeréseként kapta meg a kitüntető címet.

Az ünnepség végén felhangzott a Szózat, majd az egybegyűltek megtekinthették Szemes Mihály, Kölyök című filmjét, melyet anno városunkban forgattak Törőcsik Mari főszereplésével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában