Szelíd motorosok

2022.05.22. 15:01

Áldás a motorosokra – zene, tánc és finom falatok Beloianniszban

Motorok zúgása zavarta fel a máskor csendes falut, s egymás után vonultak fel a megszentelésre váró testes járművek. Motoros zarándoklattal egybekötött templomünnep hívta össze a falu apraját, s nagyját szombaton.

Héjj Vivien

Forrás: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

Egymás után, szinte már versenyszerűen túlharsogva a társakat bőgtek fel a két kerekű járgányok motorjai a hétvégén Beloianniszban. A főtéren sorakoztak, a délutáni napsütéstől védett helyen, a platánfasor árnyékában rendeződtek sorba a „lovak”.

– Amikor a motorjainkra ülünk, ne csak abban bízzunk, hogy jók a gumik, hanem bízzunk egy picikét abban is, hogy valaki fölöttünk van, fentről vigyáz ránk. A két keréken közlekedés során is fontos, hogy velünk legyenek az angyalok, az őrző angyalok és mennyei hatalmak. – fogalmazott az Arszeniosz metropolita atya szavait tolmácsoló Katona László Pródromosz parókus, majd tekintettel a feltámadás időszakára, a jelenlévők közösen énekelték a Krisztus feltámadott himnuszt.

A település főterén csaknem félszáz motoros gyűlt össze, akik a helybéli kerékpárosokkal kiegészülve helyszínről már a Konstantinápolyi Egyetemes Patriarchátus Magyarországi Orthodox Exarchátusa papjainak megszentelésével távozhattak, majd kezdődhetett a felvonulás.

A szelíd motorosok bejárták a település főutcáit, a körmenet a Szent Konstantin parknál zárult, ahol folytatódhatott a templomünnep. A helyszínen élőben tangóharmonika és dob duója adta a pörgős hangulat alapját, volt, aki engedve a hívogató dallamoknak táncra is perdült a templomkertben.

A közösségi esemény koncerttel zárult, melynek bevételét a templom javára fordítják.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában