Klímánk védelméért

2022.05.03. 15:30

A Tízmillió fa kezdeményezéshez csatlakozott a Nádasdy Ferenc Általános Iskola

Az akcióhoz kapott 8 darab facsemetét az iskola udvarán a diákok segítségével ültették el nemrég, Földünk klímavédelmének és a közérzetünk javításának érdekében.

Siki Szabolcs, FMH

Faültetéssel kezdődött a program

Forrás: Siki Szabolcs

A 10 millió fa kezdeményezés alapelve, hogy politikamentesen és nonprofit alapon működik, szem előtt tartva a megelőzést és az elővigyázatosságot. A fák ültetésével a klíma védelmére, a biodiverzitás megőrzésére és a humán környezet javítására való törekvés a cél, vállalva az elültetett növények utógondozását hosszú távon is. 


Ezen a napon digitális élményben is részük volt a látogatóknak: a bemutatón háromdimenziós nyomtató által készülhetett el egy kiskutya. Itt szó esett a nyomtatószálról, az úgynevezett filamentről is, ami két éven belül biológiailag lebomlik: környezetbarát összetételű, természetes alapanyagból készül. A bemutatón kipróbálhatták egy robot működését is, ami négy szín felismerése kapcsán kapta a parancsot; és sikere volt a virtuálisvalóság-szemüvegnek. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában