Piktogramok

2022.05.23. 18:12

A szabályokon nem változtat az a magánakció, ami a Palotai úti járdát "díszíti"

A szemfüles gyalogosok, illetve kerékpárosok már észrevehették a Palotai úti járda újdonsült kerékpáros piktogramjait. A felfestés egy partizánakció eredménye…

Héjj Vivien

Forrás: Nagy Norbert / FMH

Nemrég lapunk hasábjain tisztáztuk: a korábbi elválasztott járdák – melyek azonos burkolattal rendelkeztek, s a felezővonal egyik oldalán a gyalogosoknak, másikon a kerékpárosoknak biztosítottak közlekedési lehetőséget – a jogszabályok változása miatt immár közös használatú járdává váltak. Mindez magyarázatot ad arra, hogy a már kopott felfestések miért nem újulnak meg.

Nos, úgy tűnik, az új szabályozásba nem mindenki nyugodott bele. Korábbi írásunk megjelenésével szinte egyidejűleg jelentek meg a Palotai úti járda egy szakaszán újonnan felfestett, sárga, narancs és piros színekben pompázó, a korábbinál kisebb méretű kerékpáros piktogramok. A készítő vélhetően ezzel próbálta újra elválasztani egymástól a gyalogos és kerékpáros közlekedőket.

A kivitelező kilétéről egyelőre nincs információnk, az önkormányzat az alábbiakról tájékoztatta lapunkat: „Az útfelületen található piktogramok nem az önkormányzat által vagy megbízásából kerültek az említett szakaszra. Ott továbbra is a KRESZ-táblán jelzettek szerint a közös kerékpáros és gyalogos használat van érvényben.”

Az önkormányzat továbbá kiemelte, a biztonságosabb közlekedés érdekében az újonnan épülő vagy megújuló szakaszokon már a gyalogosokat és a kerékpárosokat elválasztó utakat alakítanak ki.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában