Kampány az utcán

2022.05.04. 07:00

A nagy plakátmustra: Letelt a választások óta megadott határidő

Lejárt a határidő arra, hogy az országgyűlési választáson induló jelöltek és pártok eltávolítsák a kampányban közterületen elhelyezett plakátjaikat. Körbejártuk a várost, lássuk, mivel zárult a nagy plakátmustra!

Kecskés Zoltán

20220503 választási plakát, eltávolítási határidő, Lovasberény. Fotó: Pesti Tamás PT Fejér Megyei Hírlap

Előrebocsátjuk, hogy Székesfehérvár minden zegzugába nem pillantottunk be, így előfordulhat, hogy itt-ott-amott még „kihullhatnak csontvázak a szekrényből”.

A választási eljárási törvény szerint a szavazás napjához képest egy hónapon belül, tehát május 3-án 16 óráig kellett eltüntetni ezeket a plakátokat. A jogszabály szerint annak kellett eltávolítania, aki elhelyezte, vagy akinek érdekében elhelyezték őket. Ha ez nem történt meg időben, akkor például Székesfehérváron a városgondnokságnak, az egyes településeken pedig a helyi önkormányzatoknak kell eljárniuk ezen ügyekben a jelölő szervezetek kárára és költségére.

Egy-egy plakát elfelejtődött - a határidő lejárta után is még kint volt
Forrás: Kecskés Zoltán / Fejér Megyei Hírlap

A pártok és pártszövetségek legnagyobb része az általunk körbejárt főbb útvonalakon (a Várkörút – Budai út – Fiskális út – Pozsonyi út által határolt területek) eltüntette választási plakátjait a város közterületeiről. Egyetlen kivétel a belváros külszomszédságában található Mátyás király krt. – Ady Endre utca sarka, ahol még a határidő lejárta után is ott díszelgett a megye 1. sz. választókerülete Egységben Magyarországért jelöltjének plakátja. Miközben annak rendje és módja szerint fotódokumentáltam az „elmaradást”, csörgött a telefonom, a kollégám hívott, miszerint Lovasberény központi buszmegállóján egy Megoldás Mozgalom-jelölt is ott maradt…

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában