Lezárások, programok

2022.05.05. 11:30

A Girót várja a megye

A Giro d’Italia kerékpárverseny tavaly rajtolt először Magyarországról, és ez így lesz az idén is. A mezőnyre az első szakaszon195 kilométer megtétele vár. Az útvonal több megyei településen is áthalad.

Borsányi Bea

A versenyzők a 7-es főúton érnek a megyébe pénteken, elsőként így Martonvásáron kell lezárásra számítani 10 óra 50-től. A következő lezárt szakasz Kápolnásnyék–Lovasberény lesz 11:30-tól, Lovasberény és Székesfehérvár között pedig ugyancsak ettől az időponttól zárják le az utat. 
Habár a székesfehérvári Berényi utat már 11:45-kor lezárják, az előzetes becslések szerint a versenyzők 13.45 körül érkeznek be Székesfehérvárra a Velencei-tó felől: a Béla út – Berényi út – Szekfű Gyula utcán keresztül érik el a Belvárost és fordulnak a Dózsa György útra. Egy részhajrá is lesz itt, ami a nézőknek látványos perceket jelent majd. A versenyzők a Móri úton, a Havranek József utcán és a Mészáros Lázár utcán keresztül hagyja el Fehérvárt és haladnak tovább Zámoly felé.

A lezárás így 11.45-től a Zámolyra vezető utat érinti egészen a gánti körforgalomig. Onnan Csákváron és Vértesbogláron át halad tovább a mezőny, ami a 811-es útról hajt rá az 1-es főútra. Ezt a szakaszt 12.15–14.50 óra között zárják. A versenyzők végül Bicskén keresztül Zsámbék felé hagyják el a megyét, Zsámbéknál 16 óráig tart az útlezárás. A lezárások minden esetben érintik azokat az autóbuszjáratokat is, amelyek az említett szakaszokon és a lezárások idején közlekednek, ezért az utazók ideiglenes menetrendváltozásokra is számítsanak.

Ami a kapcsolódó programokat illeti, Bicskén 12.30 és 16 óra között a Kossuth téren várják az érdeklődőket, ahol lesz spinning bemutató, aszfaltrajzolás, rekeszmászás, akadálypálya és buborékfújás, a tér erre a délutánra a kerékpárverseny színébe öltözik. Ugyancsak várják a szurkolókat és az érdeklődőket Bodméron a település bejárata melletti buszmegállónál lévő zöldterületen, ahol 11.30 és 16.30 óra között veteránautó-kiállítással, arcfestéssel és vetélkedőkkel készülnek. Zámolyon pedig sátrat építenek, ahonnan együtt lehet nézni a falun áthaladó versenyzőket, de lesznek kerékpáros programok, filmvetítés, és olasz estet is tartanak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában