Első alkalommal

2022.05.01. 07:00

35 év történetét elevenítették fel az István Király Általános Iskolában

Idén első, de jeles alkalommal rendezték meg az iskolatörténeti versenyt az István Király Általános Iskolában. Az intézmény 35 éves fennállását ünnepelték így a diákok és a tanárok.

Baráth Eszter

Első alkalommal zajlott efféle verseny az intézményben

Forrás: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Fotó: gaborfeherphoto

Az iskolatörténeti vetélkedő újdonságként jelent meg idén az intézmény programjai között. Krählingné Kovács Tünde, az intézmény vezetője elmondta, szerettek volna egy kulturális bemutatót szervezni, amit eddig ötévente rendeztek, de a járványhelyzet miatt nem mertek tervezni, a 35 éves fennállást viszont szerették volna megünnepelni, olyan eseménnyel, amilyen még nem volt. 

– Igaz, hogy a székesfehérvári általános iskolák között mi vagyunk a legfiatalabbak, de azt gondolom, hogy ez az idő is már okot ad a visszatekintésre – fogalmazott az intézményvezető. A 3–8. osztályos diákok csapatokban nevezhettek a többfordulós vetélkedőre, melynek során a művészetek különböző szegmenseiben kellett alkotniuk, a döntőn pedig nagy szerepet játszott az is, melyik csapat volt a legfigyelmesebb. 

A 3–4. évfolyamosok között a Szemfüles baglyok, az 5–6. évfolyamon az Aranycsapat, a 7–8. évfolyamosok között pedig a Mókuskommandó nevű csapat bizonyult a legjobbnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában