Hálózattisztítás

2022.04.09. 13:00

Vízhiány a Felsővárosban és Lovasberényben

FMH

A Fejérvíz Zrt. tájékoztatása szerint április 11. és április 24 között mechanikai hálózattisztítási munkálatokat végeznek Székesfehérvár, Felsőváros városrészben. Ebben a két hétben időszakos vízhiányokra kell számítani. Előfordulhat, hogy átmenetileg az ivóvíz fehéres, szürkés színű lesz. Ezt a munkálatok során bekerült apró levegőbuborékok okozzák. A kiengedett víz kis időn belül le fog tisztulni, ahogy a buborékok eltávoznak belőle. Továbbá átmenetileg előfordulhat az ivóvíz sárgás, barnás elszíneződése. Ezt a vízben lévő vas és mangán vegyületek okozzák. Ez nem káros az egészségre, a víz ülepítést követően fogyasztható. A mosógépek elindítása előtt érdemes szemrevételezéssel ellenőrizni a víz átlátszóságát.

 

Szintén április 11-én, hétfőn vízhiány várható Lovasberény településen. Előre tervezett karbantartási munkák miatt a Kisfaludy u 9.-51. és 10.-62. számok között kell számítani a szolgálatás szüneteltetésére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában