Frissen Fejérből

2022.04.09. 18:29

Újra szennyeződés került a Gaja-patakba

Tihanyi Tamás

Képünk illusztráció!

Forrás: Tihanyi Tamás-archív

Szennyeződés került a Gaja-patak felső szakaszának vizébe április 9-én, szombaton – tudtuk meg a vízterület horgászati hasznosítójától, a Horgász Egyesületek Fejér Megyei Szövetségétől. Urfi Tamás ügyvezető elmondta: véleményük szerint egy-másfél órán át grafitszínű szennyeződés folyt a vízbe és ennek hatására halpusztulás jelei is tapasztalhatók voltak. Mivel éppen horgászverseny zajlott a helyszínen – az országos pergető bajnokság elődöntője –, azonnal mintát vettek a vízből és értesítették az illetékes hatóságot. A HOFESZ-t aggasztja az eset, hiszen komoly erőfeszítéseket tesznek a halasítás érdekében, a Gajába is komoly mennyiségű pisztráng került a közelmúltban.

 

Korábban – a HOFESZ állítása szerint – március 21-én már volt egy hasonló eset, akkor a Fejérvíz Zrt. szennyvíztisztító telepén két műtárgy meghibásodása miatt került szennyeződés a vízbe a Varga csatorna és a Gaja-patak találkozásánál. Akkor is a horgászok jelezték a bajt, és gyorsan sikerült elhárítani a hibát. Egyelőre nem tudni, ma mi okozta a víz elszíneződését és a halpusztulást.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában