Frissen Fejérből

2022.04.29. 07:10

Traktoros körmenettel búcsúztak iskolájuktól a seregélyesi diákok

Fesztiválhangulat uralta csütörtökön délelőtt Seregélyes utcáit: első ízben tartottak traktoros ballagást az Eötvös József Technikumban. A felvonulást közös gulyásfőzés és ünneplés követte.

Héjj Vivien

Mintegy harminc traktorral indultak útnak a végzős diákok

Forrás: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Lufikkal és színes szalagokkal feldíszített, jelenlétüket dudaszóval erősítő traktorok indultak zenével átitatott felvonulásra Seregélyes utcáin tegnap délelőtt. A mezőgazdasági járművek útnak indulásának különleges, hagyományteremtő apropója volt. 

– Az országban több helyen, ahol mezőgazdasági gépészeket és gépésztechnikusokat képeznek, nagy-nagy hagyománya van a traktoros ballagásnak. Két évvel ezelőtt nálunk is felvetődött a gondolat, hogy megszervezzük ezt a különleges ballagást. Az előkészületek meg is történtek, de a járványhelyzet miatt akkor nem tudtuk megtartani. Nagyon nagy öröm számunkra, hogy idén már összejött, és hogy ilyen nagy számú végzős diák gondolta úgy, hogy részt vesz az eseményen – mondta az első ízben megrendezett, fesztiválhangulatot idéző felvonulásról Varsányiné Kozma Judit, az intézmény igazgatója. Az Eötvös József Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium udvarából mintegy 30 traktorral indultak útnak a végzős diákok. 

Volt, aki otthonról hozta járművét, míg mások a gyakorlatokon használt erőgépek volánja mögé ültek. Érkeztek járművek például Sárosdról, Szabadegyházáról, Tácról, Lovasberényből, Abáról és Iszkaszentgyörgyről is. Az intézményben idén mezőgazdasági gépészként 30, mezőgazdasági gépésztechnikusként 14 tanuló végez, rajtuk kívül 18 leendő agrárgépész tesz hamarosan érettségi vizsgát. A felvonulást követően közös gulyásfőzéssel folytatódott a végzősök bankettje.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában