Frissen Fejérből

2022.04.29. 18:18

Tizenegyedik alkalommal rendezték meg a Velencei-tavi Hal-, Vad-, Bor- és Pálinkafesztivált

2009 óta rendezi meg a Velencei-tavi Hal-, Vad-, Bor- és Pálinkafesztivált Gárdony városa, melynek tizenegyedik alkalma nyílt meg pénteken délután Agárdon, a fesztiválközpontban.

S. Töttő Rita

Forrás: S. Töttő Rita / Fejér Megyei Hírlap

- Reméljük, hogy az idei programkínálat sokak érdeklődésére számot tart – foglalta össze Ocsenás Katalin, a rendezvény főszervezője a pénteki megnyitón, kiemelve: a programszerkezet jellemzője, hogy nem csak a nagyszínpadi programokban bízik, hanem nagyon sok társított kísérőprogramban is részük lehet az idelátogatóknak. – Igyekszünk bevonni a város kulturális tereit, a Velencei-tavi Galériát, a Dinnyési Hagyományőrző Központot, az emlékházat, a rönkvárat, kiállításokat nyitunk, rendhagyó tárlatvezetéseket tartunk, speciális foglalkozások várják a gyerekeket, családokat – sorolta a szervező.

Pénteken kora délután óta nagy érdeklődés övezte a fesztiválnyitányt, melyen – nevéhez hűen -, hal, vad, pálinka és persze sok finom helyi bor is kóstolható volt a standokon. 

Buszostúrákban, tárlatmegnyitókban, koncertekben gazdag fesztivál az idei szezonnyitó Velencei-tavi Hal-, Vad-, Bor- és Pálinkafesztivál Gárdonyban, amely egész hétvégén, a város főbb közösségi pontjain várja a látogatókat. – Szeretnénk megmutatni az ide látogató fesztiválvendégeknek a Velencei-tó körüli értékeket, kulturális és természeti vonatkozásban egyaránt – mondta el Ocsenás Katalin. Éppen ezért a Dinnyési-fertő is megjelenik a fesztiválhelyszínek között, ahol madárbemutatókkal egybekötött programok is lesznek.

A turisztikai szezont nyitja meg ezzel a rendezvényével Gárdony: - Noha mostanra számos téli rendezvény is található a térségben, de kezdetekkor újszereűnek számított, hogy egy május elsejéhez kötődő hétvégén ide vendégeket hívnak a tópartra, ahol nagyszínpadi programok és egyéb kísérőprogramok segítik a város bemutatását.

Éppen ezért a környék minden jelentősebb előadója és helyszíne bemutatkozik a rendezvényen a Dinnyési Parasztudvartól az Agárdi Pálinkafőzdéig, a vadászokig, a termelői piacig. – A kezdeti időszakban a Fejér megyei vadászkamara, a MOHOSZ Velencei-tavi Kirendeltsége, Gárdony önkormányzata, a VVSI és egyéb együttműködő partnerek azt határozták el, hogy azok az értékek, amelyeket az ő munkájukon keresztül is láttatni lehet, s a Velencei-tóhoz köthetőek, bemutatják a fesztiválon keresztül. Ez az elképzelés azóta sem változott – mutatott rá a főszervező.

A kép bal alsó ikonjára kattintva további fotók érhetők el

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában