Se szobor, se felújítás

2022.04.20. 20:00

Mi lesz veled, Pelikán Fészek?

A Vörösmarty Színház Kossuth utcai játszóhelyéről, meg nem valósult tervekről szólunk.

MAJ

20211112 Székesfehérvár, Pelikán Galéria, Téli tárlat, megnyitó, festmény. Fotós: Fehér Gábor FG Fejér Megyei Hírlap

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

– Tavaly óta tart a gyűjtés a Pelikán udvar kapujának felújítására. Elkészültek a tervek. Tavasszal avathatnak – így kezdtük egyik sajtóeseményről szóló tudósításunkat még 2019-ben, egy márciusi napon.

A Vörösmarty Színház kávézójában tartott évekkel ezelőtti sajtóeseményen Ráczné Kálmán Anikó, a Teleki Blanka Gimnázium és Általános Iskola igazgatója is részt vett. Ezen adta át a színház igazgatójának, Szikora Jánosnak az iskola az évi jótékonysági bálján gyűjtött célzott támogatást, mintegy 100 ezer forintot, amellyel a telekisek hozzájárultak az elindított közadakozáshoz.

A gyűjtés a Pelikán udvar megújítását célozta. Az utcai nagykapu, illetve az egész bejárat újjászületéséről szó volt, sőt, egy különleges szoborkompozícióról is: Petőfi Sándor, Déryné Széppataki Róza és Kisfaludy Károly lettek volna közös szoborba öntve.

Nos, 2019 tavaszán mégsem avattak szobrot, és a kapu sem újult meg azóta sem. A Pelikán Fészek nevű játszóhely ruhatára fölötti helyiség azonban előnyére változott. Az okokról és az esetleges új tervekről a Vörösmarty Színház – az ígéret szerint – hamarosan lapunkon keresztül tájékoztatja a közvéleményt.

Vezető képünk illusztráció!
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában