Emléktárgy és dekrét

2022.04.24. 09:00

Kerekévfordulósokat méltattak a negyvenhármas alakulatnál

Kerek születésnaposokat köszöntöttek fel az MH 43.Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezrednél. A kerekévfordulósok közt katona és honvédelmi alkalmazott egyaránt akadt. Az ünnepeltek részére Koronczai Tibor alezredes, az alakulat parancsnokhelyettese adta át emléktárgyaikat és dekrétjeiket.

Gyimóthy Levente

Forrás: Csizmadia Lajos vez.zls. és Gyimóthy Levente ha.

Forrás: Csizmadia Lajos vez.zls. és Gyimóthy Levente ha.

Garai Levente főhadnagy Tatabányán született és jelenleg az alakulat híradózászlóalja alaphírközpontjánál szakaszparancsnokként szolgál: 2014-ben került a szervezethez. Több alkalommal vett részt közös katona rendőr jelenlétfokozó közterületi járőrfeladatban, de a déli határ Közös Akarat határvédelmi feladatokban is helyt állt. Akárcsak a koszovói Pristinában, ahol a Balkán MH KFOR kontingens híradó és informatikai részlegének vezetőjeként is szolgált. Többször kitüntették – például migrációs válsághelyzet kezeléséért, avagy békefenntartásért járó szolgálati jellel. 

A móri származású Farkas János zászlós a szervezet üzemviteli alközpontjában főtechnikusi feladatokat lát el. 2001-ben az MH Budapesti Katonai Szakképző Iskola és Kollégiumban honvéd tiszthelyettesi rádióállomás üzemeltető végzettséget szerzett. Ekkor indult pályafutása az MH 43 Nagysándor József Híradózászlóaljnál. Később – 2011-től a Híradó és Vezetéstámogató Ezrednél mestertechnikus altisztté, majd főtechnikus zászlóssá léptették elő. Több alkalommal járt a Közös Akarat feladatban, illetve különböző információvédelmi, számítógép-használói, elektronikus adatkezelői és nyelvi tanfolyamokat tudhat magáénak. 2017-ben az MH Altiszti Akadémia zászlós képzésének híradó szakirányát is elvégezte. Pályafutása során átvehetett migrációs válsághelyzet kezeléséért adományozott, valamint altiszti-legénységi, tiszthelyettesi és árvízvédelemért és katasztrófa-elhárításért járó szolgálati jelet. 

Forrás: Csizmadia Lajos vez.zls. és Gyimóthy Levente ha.

A budapesti Kovács Attila főtörzsőrmester a Székesfehérvári Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakmunkásképző Iskolát, majd a Dolgozók Vendéglátóipari Szakközépiskoláját végezte el. 2003-ban indult jogviszonya a honvédségnél. 2011-től az MH43-as alakulat logisztikai zászlóaljában az élelmezési ellátó raj rajparancsnoki feladatait látja el. Több tanfolyamot, továbbképzést végzett az MH Kinizsi Pál tiszthelyettes szakán. Többször vehetett át emléktárgyat, elismerő oklevelet, de katasztrófa-elhárításért és migrációs válsághelyzet kezeléséért adományozott szolgálati jellel is kitüntették. Ő is megfordult korábban a Közös Akarat feladatban. 

Béres Csabáné honvédelmi alkalmazott Miskolcról került a székesfehérvári ezredhez 2011 folyamán. Azóta is a Helyőrségtámogató Parancsnokság anyagkezelőjeként végzi a rábízott feladatokat. 2021-ben munkájáért emléktárgyat vehetett át, emelett az ezrednél többször jutalmazták tevékenységét.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában