Három intézmény

2022.04.22. 09:30

Fehérvári középiskolák a top százban

Amit rangsorolni lehet, azt rangsoroljuk is. Nem mi, általánosságban. Ezúttal arra kaptunk választ, melyik a legjobb állami, egyházi vagy alapítványi középiskola, hat- vagy nyolcosztályos gimnázium.

Szanyi-Nagy Judit

Forrás: Pexels

A középiskolai rangsort évről évre elkészíti egy heti gzdasági lap, így történt ez idén is. Az élen nagy meglepetést nem okozott az eredmény, holtversenyben a budapesti Eötvös József Gimnázium és az ugyancsak fővárosi Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimná­zium vezeti a listát.

S noha az első tíz helyezettet megvizsgálva csupán egy vidéki intézményt találunk – nyolcadik helyen a Debreceni Fazekas Mihály Gimnáziumot –, összességében elmondható, hogy több vidéki iskola került a listára, mint fővárosi. Külön öröm számunkra, hogy a megyéből a 49. helyet a Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakgimnázium birtokolja, a Székesfehérvári Teleki Blanka Gimnázium és Általános Iskola az 59. helyet foglalhatta el, a Székesfehérvári Vasvári Pál Gimnázium pedig a 68. helyen állomá­sozik.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában