Bővülő infrastruktúra

2022.04.27. 20:00

Egyre növekszik a kerékpárutak, nyomvonalak száma Fehérváron

Nemrég elkészült az immár kerékpársávval is ellátott Prohászka Ottokár utca felújítása, s a folyamatosan bővülő kerékpárút-hálózat mellett a tervek szerint nyártól bérelhető elektromos kerékpárok népszerűsítik a két keréken történő közlekedést.

Héjj Vivien

A Prohászka utcában elkészült kerékpársáv összeköti a vasútállomás felől érkező régebbi bicikliutat a várkörúti, ugyancsak régebb óta meglévő szakasszal

Forrás: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Fotó: gaborfeherphoto

Napjainkra kijelenthetjük, hogy a megyeszékhely főbb útvonalait akár két keréken is biztonsággal bejárhatjuk. Gondoljunk csak a Mártírok útjára (bár itt még hiányzik a Seregélyesi útig vezető szakasz), a nemrég átadott Prohászka Ottokár utcára vagy éppen a Várkörútra. Az esetek döntő többségében – a lehetőségekhez és adottságokhoz mérten – az egyes útfelújítások és fejlesztések szerves részét képezi a kerékpárutak vagy a kerékpáros-nyomvonalak kialakítása, s a belváros közeli területeken túl igaz ez a kertvárosi részekre is, így nem csoda, hogy egyre népszerűbbé válik a biciklizés. 

Mészáros Attila alpolgármester a legutóbbi közutas szakmai napon arról is beszélt, ki kell terjeszteni azokat a lehetőségeket, amellyel segíthetik a városi közlekedést. Kiemelte, reményeik szerint már nyártól bérelhető elektromos kerékpárral bővülnek Fehérváron a mikromobilitás lehetőségei. Nagy Zsolt, a közlekedési iroda vezetője pedig az elmúlt időszakban elkészült kerékpáros-létesítményekről beszélt: ilyenek vannak a Bőrgyár utcában, a Hosszúsétatéren, a Mikszáth Kálmán utcában, illetve kerékpárosnyomokat festettek fel Felsőváros és a Búrtelep kis forgalmú utcáin. A fejlesztések harmadik ütemében tovább bővül a kerékpáros-infrastruktúra a megyeszékhelyen: a Zámoly és a Kiskút útján, a Mátyás király körúton, a Berényi és a Rákóczi úton, valamint a Piac tér Balatoni úti kapcsolatánál is létrejönnek kerékpárutak, nyomvonalak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában