Frissen Fejérből

2022.04.29. 20:00

Egy év után folytatják a szári polgármesteri hivatal felújítását

A polgármesteri hivatal felújítása 2020 novemberében kezdődött. A munkát tavaly nyárra szerették volna befejezni, ám az épület még mindig ablakok, ajtók nélkül, üresen tátong a község közepén. Durván egy éve semmi sem történt a helyszínen, ám tegnap ismét átadták a munkaterületet.

Borsányi Beáta

Németh Norbert bizakodó, karácsonyra szeretnének visszaköltözni a hivatalba

Forrás: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

– Az épülettel ugyan valóban nem történt semmi, ám az udvarán több régi, felesleges építményt is lebontottunk, és kitakarítottuk a területet – mutatott körbe a hivatal mögötti részen Németh Norbert polgármester, aki hozzátette, nem rajtuk múlt, hogy a hivatal még mindig nem készült el. A felújításra évek óta készültek, az 1900-as évek elején emelt épület – nem mellesleg Romhányi György híres orvos, patológus szülőháza – nemcsak idejétmúlt volt, de statikailag sem volt rendben. 

Korábban felvetődött az épület lebontása és helyére egy új, többfunkciós épületegyüttes felhúzása, aztán egy másik terv szerint szintén egy új, de a régi külsejével megegyező épület felépítése. Ezekből egyik sem valósult meg. Végül úgy döntöttek, amit lehet, tartsanak meg a régi házból, a többit három ütemben újítsák fel. Az önkormányzat erre több pályázati forrást is nyert. A bontási munkálatok és a felújítás első üteme tavalyelőtt indult, és 2021 elején sikerült lezárni. Az épület azóta azonban ugyanúgy áll. 

– A munkát azért nem tudtuk egy évvel ezelőtt folytatni, mert a koronavírus 3. hulláma újabb lezárásokat, majd az építőipari árak emelkedését hozta. Utóbbi miatt újra kellett terveznünk a felújítás költségvetését, illetve csökkentenünk kellett a műszaki tartalmat is. Csak a legszükségesebb dolgok lesznek beépítve. Az újabb közbeszerzés sikerrel járt, egy polgárdi cég kezdi meg hamarosan a munkát. A munkaterületet tegnap, csütörtökön adtuk át, és ha minden jól megy, őszre el is készül minden. Úgy tervezzük, idén karácsony előtt a hivatal visszaköltözhet a megújult épületbe – mondta a polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában