Átrendeződik

2022.04.13. 07:00

Átalakulás küszöbén a perkátai kastély

A perkátai Győry-kastély belső terei a közeljövőben megújulnak, hogy folyamatosan és magas színvonalon szolgálhassák a helyi közösség kulturális igényeit s egyúttal érvényesítsék idegenforgalmi szerepüket.

Héjj Vivien

A Győry-kastély belső terei újulnak meg

Forrás: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Hamarosan átrendeződnek az impozáns kastély belső terei, a részletekről a kastély dolgozói tájékoztatták a közvéleményt. A Győry-kastély főépülete hamarosan újra otthont adhat a József Attila Könyvtár felnőtt könyvállományának. A költözés az elkövetkező hónapok feladata lesz, s várhatóan ősztől már a földszinten található két napsütötte teremben fogadhatják az olvasni vágyókat.

 

Ezzel párhuzamosan az emeleti részen a kínai kiállításnak helyet adó két terem felszabadul, ám aggodalomra nincs ok, a kínai emléktárgyak továbbra is megtekinthetők lesznek – ezentúl térítésmentesen –, ugyanúgy, mint a testvértelepüléstől kapott emlékek. A kiállítás jelenlegi formájában április 15-ig várja az érdeklődőket.

 

Mindezeken túl a kastély kávézója kibővült területtel és új arculattal fogadja majd a vendégeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában