Egyetemes felelősség

2022.04.30. 07:12

A vizek védelméről tartottak sajtótájékoztatót Fehérváron

A Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a Közép-dunántúli Vízügyi Igazgatóság közösen invitálta meg a média képviselőit a Jancsár- csatorna mellé, a Bakony utcába, munkájuk bemutatására.

Hajdú Marianna

Vizeink védelme közös feladatunk, célunk

Forrás: FMH-Archív / Pesti Tamás

Fotó:

A Katasztrófavédelem részéről Szabó-Bisztricz Anett szóvivő és Maincz Tamás hatósági szolgálatvezető-helyettes beszélt arról, milyen hatósági jogkört látnak el, mennyire fontos a vizek védelme, illetve hogyan segítheti a hatóságok munkáját az, aki szennyezést tapasztal, mi történik akkor, amikor a lakosság szennyezést észlel. Azt látják, az emberek mind jobban odafigyelnek a környezetükre, és azonnal jelzik a hatóságok felé, ha szennyezést tapasztalnak. – Magyarország alaptörvénye rögzíti, hogy a környezeti elemek közt a víz, vízkészlet védelme a magyar állam mellett mindenkinek a kötelessége. 

A környezetszennyezést, ha mégis bekövetkezne, a törvény szerint is kötelessége a környezetszennyezőnek megszüntetni, elhárítani, a környezet helyreállításában részt venni és ennek a költségeit viselni – hívta fel a figyelmet Maincz Tamás. Mobillabor egységük folyamatos ügyeletet lát el, mindig riasztható és a helyszínre küldhető a gyorstesztek elvégzésére. Azari Zita Tímea, a Vízügyi igazgatóság minőségvédelmi csoportvezetője beszélt a feladataikról, melyek között ott van a bejelentett szennyezés felderítése, mérése, eltávolítása. Hangsúlyozta, aki észleli a szennyeződést, részletesen számoljon be arról, amit lát! Fontos a szennyezettség színe, szaga, mérete.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában