Már keresik a kivitelezőt

2022.04.20. 07:00

A tervek szerint idén indulhat a Móri út teljes felújítása

A szükséges dokumentációk elkészülte, illetve beszerzése után elindulhatott a Móri út felújítására vonatkozó közbeszerzési eljárás. Megújul az útburkolat, és a járdák, kerékpár- és parkolósávok épülnek, valamint a munkálatok első ütemében egy körforgalom kialakítására is sor kerülhet.

HV

Teljes körű felújítást kaphat a Móri út – nagyon várt kivitelezés ez

Forrás: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A Móri út régen várt felújítása belátható közelségbe került, az önkormányzat ugyanis kiírta a kivitelezés első ütemére vonatkozó közbeszerzési eljárást. Amennyiben a kiírás sikerrel zárul, hamarosan kezdődhet a kivitelezés.

Az érintett útszakasz és a járdák állapota az évtizedek során jelentősen leromlott, ezért a közlekedés – pláne, ha épp nagy tömegű autó járja az utat – rendkívül nagy zajjal jár, ez is mutatja a beruházás szükségességét.

A korábbi tájékoztatások szerint a munkálatok első ütemében a Dózsa György út 3.-tól a Móri út 42. számig terjedő szakasz érintett, ennek költsége 1 milliárd 20 millió forint, mely pályázati forrásból áll a város rendelkezésére. Az első ütemben 1096 méter útszakasz újulhat meg.

Évtizedek óta óriási forgalom terheli a Móri utat, ami az út- és járdaburkolat állapotán is nyomot hagyott. A mintegy egymilliárd forintos felújítás igazán időszerűvé vált, s a korábbi tervek szerint az első ütem kivitelezése még idén elkezdődhet.
Forrás: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A teljes szakaszon megtörténik a meglévő aszfaltréteg lemarásával a burkolat felújítása és az új aszfaltréteg kiépítése, valamint sor kerül az összes ivó- és szennyvízvezeték cseréjére. A teljes szakaszon kétoldali kerékpársáv létesül, helyenként parkoló- és leállósávokat is kialakítanak. Felújítják a Zichy liget Malom utcai ágát, és gyalogátkelőhelyekkel ellátott körforgalom épülhet a Zichy liget és a Móri út csatlakozásában. A csomópont közelében található autóbusz-megállóhelyekhez buszöböl létesül. Kibővítik a Rozgonyi Piroska utca végén található parkolót és átalakul az Ányos Pál utca Csitáry G. Emil utcai kijárata. Az érintett szakaszon a közvilágítást is korszerűsítik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában