Frissen Fejérből

2022.04.12. 07:05

40. születésnapját ünnepli a Hétvezér-iskola

Zenével és mesével, tánccal és színi előadással ünnepelték tegnap délelőtt a Székesfehérvári Hétvezér Általános Iskola 40. születésnapját. A jeles alkalom megörökítéseként időkapszulát helyeztek el az intézmény udvarán.

Héjj Vivien

Ünnepséggel, zenével, tánccal zárult a jubileum: a torta és az időkapszula is főszerepet kapott

Forrás: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

– Egy több mint ezeréves városban negyven év talán nem tűnik nagy időbeli távolságnak, de azt gondolom, hogy egy intézmény életében ez egy nagyon fontos pillanat. Jó megállni ezeknél a jubileumi pillanatoknál és visszatekinteni az elmúlt időszakra. Büszkék lehetünk és hálánkat fejezhetjük ki a Hétvezér Általános Iskola minden tanulójának, dolgozójának, vezetőjének az elmúlt 40 évért, hiszen a iskola nagyon fontos része a város oktatási rendszerének – fogalmazott az ünnepen Mészáros Attila alpolgármester. 


A 40 éves iskola első időszakáról az akkori igazgató, Tölgyesi Ferencné elmondta, 1981. szeptember 1-jén 39 pedagógussal és 740 tanulóval indult az oktató-nevelő munka, s az évtized legfontosabb feladata a közösségépítés, hagyományteremtés volt. A stabil alapokra építkeztek aztán a későbbi évtizedekben, és mint azt Lángfalvy Péterné egykori intézményvezető elmondta, az iskola eredményei, hagyományai méltóak arra, hogy megőrizzék a diákok. 


Az évfordulón József Attila: A számokról című versét ajánlotta a diákok figyelmébe Török Szabolcs, a Székesfehérvári Tankerületi Központ igazgatója, aki – utalva a vers üzenetére – a tananyag elsajátítása mellett fontosnak nevezte, hogy a diákok megtanuljanak csapatban dolgozni. 
– Az iskolai élet fontos kérdése a honnan hová? A honnan egyértelmű, hogy hova, azt pedig a jelenlegi hétvezéresek és felnőttek együtt formálják kreativitásokkal, rugalmasságukkal, kitartásukkal, és teszik ezt a hagyományok megőrzésével vagy éppen a kor kihívásainak megfelelő átalakításokkal – fogalmazott Nagyné Mészáros Beáta intézményvezető. 


A jubileumi év zárásaként – a torták felszeletelése előtt – táblakrétával, vonalas és négyzetrácsos füzettel, osztálynévsorokkal, fotókkal, napilapok aznapi számával, valamint rajzokkal és írásos üzenetekkel megtöltött időkapszulát helyeztek el az iskola udvarán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában