Az összefogás hatalmas ereje

2022.04.11. 11:30

2,8 millió forint gyűlt össze A padlás támogatói jegyeiből

A Vörösmarty Színház jótékonysági felhívásához sokan csatlakoztak, nézők és színészek is azzal, hogy támogatójegyet váltottak A padlás hétvégi előadásaira.

FMH

Cser-Palkovics András, a 2.842.914 forintot jelképező csekk és Szikora János

Forrás: Simon Erika

Az Ukrajnából érkező menekültek támogatása érdekében jótékony céllal A padlás című előadást tűzték műsorra április 9-én és 10-én a Vörösmarty Színházban. A két előadásra támogatói jegyeket válthattak a nézők 3500 és 5000 forint értékben. Összesen több mint 2,8 millió forint gyűlt össze, amelyet a színház a város által nyitott adományszámlára utal át – számolt be róla vasárnap az önkormányzat kommunikációs központja.

 

Az összeget jelképező csekket a vasárnapi előadás előtt adta át a színpadon Szikora János igazgató Cser-Palkovics András polgármesternek. Cser-Palkovics András a színház valamennyi dolgozójának megköszönte a nemes felajánlást, és köszönetet mondott a nézőknek, hogy a támogatói jegyek vásárlásával közel hárommillió forinttal járultak hozzá az Ukrajnából a háború elől menekülők támogatásához. – Óriási összefogást tapasztaltunk az első pillanattól kezdve a civil és egyházi szervezetek, az önkormányzati intézmények, az állami hatóságok, hivatalok részéről, hogy az ideérkezőknek segítséget, támogatást tudjunk nyújtani. Jó volt megtapasztalni, hogy képesek vagyunk összefogni – mondta.

 

Az előadásra a színház meghívta az Alba Bástya Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársait is, akik kora délután szakmai megbeszélésen vettek részt a Vidéki Színház­igazgatók Egyesülete tagjaival.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában