Cél a minőségi közlekedés biztosítása

2022.03.03. 13:00

Ütemterv szerint halad a bicskei vasútállomás térségének fejlesztése

Az előzetes ütemterveknek megfelelően haladnak a bicskei intermodális csomópont fejlesztési munkálatai. A projekt általános célja a közösségi közlekedés színvonalának, valamint a szolgáltatás minőségének javítása a közlekedők igényeinek megfelelően.

Héjj Vivien

Minőségi és összehangolt tömegközlekedés

Forrás: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A bicskei vasútállomás térségének fejlesztési feladatai két fő ütemben valósulnak meg, a munkafolyamatok 2021 júniusában kezdődtek. A vasútállomástól nyugatra épülő új Tatai és Csákvári út közötti összekötő út alépítményi munkái és az épületbontási munkálatok befejeződtek, jelenleg a vasút fölött átvezető közúti felüljáró átépítése, a gyalogos aluljáró meghosszabbítása és a fakivágások előkészítő munkálatai zajlanak. Az idei év első negyedévében folytatódnak a parkoló és az összekötő út földmunkálatai, valamint a gyalogos peronaluljáró meghosszabbítása a lépcsőkar és a liftakna építésével. A kivitelezés első üteme 2023 októberében készülhet el. 

– Hosszú utat tettünk meg, míg eljutottunk idáig. Emlékszem, 2008-ban, amikor időközi választáson polgármesterré választottak, ez csak egy álom volt – idézte fel Tessely Zoltán országgyűlési képviselő. – Mi, Bicskén élők, Bicske környékiek elégedettek vagyunk azzal, ahogy zajlik a fejlesztés, és eltökéltek vagyunk abban, hogy a második ütem is megvalósulhasson – tette hozzá. Bálint Istvánné polgármester arról beszélt, a beruházás minden szempontból óriási előrelépés a város életében. Mint mondta, egy kisváros fejlődésének záloga a könnyebb megközelíthetőség, a minőségi és összehangolt tömegközlekedés. A NIF Zrt. képviseletében Nyul Zoltán vezérigazgató-helyettes elmondta, a parkolási állapotok rendezése érdekében P+R parkolók és fedett kerékpártárolók telepítésére, kialakítására is sor kerül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában