Adomány

2022.03.31. 07:10

Újabb fontos műszerek érkeztek a gyermekosztályra

A megyei kórház gyermekosztálya kapta idén is a vadászok adományát.

S. Töttő Rita

Fejes László az ünnepélyes átadón

Forrás: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Kilenc éve töretlenül juttat jelentős adományokat a jótékonysági vadászatok programja keretében Fejes László a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórháznak. Az idei évben 8,2 millió forint támogatást adhattak át a tavaly év végén, december 27-én összegyűlt adományoknak köszönhetően. Ebből az összegből idén is a kórház gyermekosztályának műszerezettsége gazdagodhatott.

 

- Ezt a komoly összeget nagy értékű eszközök vásárlására fordítottuk – mutatott rá az ünnepélyes átadón Kálmán Andrea, a gyermekosztály vezetője. – Három volumetriás pumpát, két ultrahang fejet és egy intenzíves nagy ágyat vásároltunk belőle. A pumpa arra szolgál, hogy milliliter pontossággal lehessen adagolni a betegeknek az infúziót és a gyógyszereket, az ágy pedig felnőtt méretű gyermekek elhelyezésére alkalmas. Az ultrahang fejek egyikével kardiológiai, másikával koponya és agyi vizsgálatok végezhetők.

 

Az átadón méltatta a vadászok példaértékű támogatási kedvét Törő Gábor országgyűlési képviselő és Rákossy Balázs, a Pénzügyminisztérium államtitkára is. Bucsi László, a kórház főigazgatója szintén megköszönte Fejes Lászlónak az adományt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában