Felháborító

2022.03.18. 11:30

Túl minden határon: védhetetlen lendítés az ellenzéktől

A Székesfehérvári Zsidó Hitközség elnöke, Barna Ágnes Rozália mélységesen elítéli a szivárványkoalíció közös listáján biztos befutó helyen induló Z. Kárpát Dániel nyilvánosságra került felvételen mutatott félreérthetetlen karlendítését.

Kecskés Zoltán

Forrás: Magyar Nemzet

– Alapvetően nem szoktunk politizálni, és nem vitatjuk meg a politikai dolgokat, nálunk a közösséghez való tartozás érzése és a vallás, ami összetart bennünket. Az ilyen karlendítésekkel természetesen nem értünk egyet, sőt elítéljük. Ilyenkor sajnos akarva-akaratlanul eszünkbe jut, hogy mi történt az őseinkkel. Az ilyen megmozdulások főleg az idősebb korosztályt érintik érzékenyen, bennük keltenek rossz érzéseket. Az ügy kapcsán néhány napja a Magyar Nemzetnek nyilatkozó Róna Tamás, a Magyarhoni Zsidó Imaegylet elnöke is kijelentette, hogy semmi sem mentesít a rasszista, antiszemita megnyilvánulások alól, és senkinek sem megengedhető, hogy így viselkedjen, mert ezáltal erkölcsileg megkérdőjelezhetővé válik az, hogy embereket akar képviselni az Országgyűlésben. 

Továbbá aggasztónak nevezte, hogy a baloldal közös választási listáján előkelő helyen szerepel Z. Kárpát Dániel, a Jobbik alelnöke. Nem egyedi példa sajnos a pártban az ilyen gyűlöletkeltő megnyilvánulás, amely bár eljátssza a „ma született bárány szerepét”, időről időre kiderül, hogy ez koránt sincs így. Bár Jakab Péter pártelnökké választása után azt ígérte, megtisztítja a szélsőségektől a Jobbikot, de ez láthatóan nem sikerült. Sajnos ezen sincs min csodálkoznunk, hiszen mit várhatunk egy olyan politikustól, akinek a pályafutásában lépten-nyomon antiszemita ügyekbe botolhatunk. Ilyenkor óhatatlanul eszünkbe jut a jól ismert magyar közmondás: „Kutyából nem lesz szalonna!”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában