2022.03.05. 07:45
Szakács-, cukrász-, pincértanulók versengtek Felcsúton
Szakács-, cukrász-, pincértanulók versengtek nyolcadik alkalommal a Letenyey Lajos Gimnázium, Technikum és Szakképző Iskola meghívására és helyszínén az ország legkiválóbb szakembereinek zsűrizésével és részvételével.
Varga Botond és Börzse Benedek munka közben
Forrás: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap
Zsongott a konyha, az ország hat legnevesebb, ez irányú képzést nyújtó középiskola fiataljai mérték össze tudásukat, s mutatták meg oroszlánkörmeiket. A gasztronómia sokat változott, s a versenyben állni kell a sarat. A veszprémi, győri, békéscsabai, budapesti, zalaegerszegi és a felcsúti „gasztrodiákok” egyszerű alapanyagokból alkottak különlegességeket, látványra is vonzó étkeket, süteményeket, a leendő pincérek pedig a tálalásban hoztak esztétikus ötleteket.
Bányai György, a felcsúti igazgató korábban nem engedte a sajátjainak a versenyzést, csak különdíjat kaphattak, most azonban ők is beszálltak – a zsűrinek persze fogalma sem volt, hogy melyik csapatot bírálják. Végül mindhárom kategóriában a hazai felcsútiak nyerték el a szakmai ítészek legmagasabb elismerését. Jó hangulat, magas színvonal, baráti érzések jellemezték a fiatalos vetélkedést. A képen a győri Varga Botond és Börzse Benedek kínálja a saját készítésű céklapürén és sütőtökkosáron tálalt jérceprádot, cukrász iskolatársaik indiánerjével.
Frissen Fejérből
- Újabb éremeső hullott a fehérvári és martonvásári táncstúdió növendékeire
- Az óvodások “vasat hajtogattak”, de a nyolcvanhárom éves Lóránth Ferenc is végig csinálta a Kihívás napját Csőszön (galéria, videó)
- Randevú a kápolnásnyéki kastélykertben
- Bedobták egy autó szélvédőjét a Tóvárosi lakónegyedben
- Az aláírásgyűjtés végeredményéről is tájékoztattak Tordason