Frissen Fejérből

2022.03.05. 07:45

Szakács-, cukrász-, pincértanulók versengtek Felcsúton

Szakács-, cukrász-, pincértanulók versengtek nyolcadik alkalommal a Letenyey Lajos Gimnázium, Technikum és Szakképző Iskola meghívására és helyszínén az ország legkiválóbb szakembereinek zsűrizésével és részvételével.

Zsohár Melinda

Varga Botond és Börzse Benedek munka közben

Forrás: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Zsongott a konyha, az ország hat legnevesebb, ez irányú képzést nyújtó középiskola fia­taljai mérték össze tudásukat, s mutatták meg oroszlánkörmeiket. A gasztronómia sokat változott, s a versenyben állni kell a sarat. A veszprémi, győri, békéscsabai, budapesti, zalaegerszegi és a felcsúti „gasztrodiákok” egyszerű alapanyagokból alkottak különlegességeket, látványra is vonzó étkeket, süteményeket, a leendő pincérek pedig a tálalásban hoztak esztétikus ötleteket. 

Bányai György, a felcsúti igazgató korábban nem engedte a sajátjainak a versenyzést, csak különdíjat kaphattak, most azonban ők is beszálltak – a zsűrinek persze fogalma sem volt, hogy melyik csapatot bírálják. Végül mindhárom kategóriában a hazai felcsú­tiak nyerték el a szakmai ítészek legmagasabb elismerését. Jó hangulat, magas színvonal, baráti érzések jellemezték a fiatalos vetélkedést. A képen a győri Varga Botond és Börzse Benedek kínálja a saját készítésű céklapürén és sütőtökkosáron tálalt jérceprádot, cukrász iskolatársaik indián­erjével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában