Korszerűsítés

2022.03.30. 17:30

Megújul az útburkolat és az óvoda is Kulcson

Közintézmények energetikai korszerűsítésére és a csapadékvíz-elvezető hálózat felújítására, fejlesztésére nyert forrást Kulcs település önkormányzata. A két projekt összesen mintegy 315 millió forintból valósulhat meg.

Héjj Vivien

Közintézmények energetikai korszerűsítésére is forrást nyert Kulcs önkormányzata

Forrás: Önkormányzat

A középületeket érintő beruházás keretében a községház mellett a faluház, a Kulcsi Százholdas Pagony Óvoda és a helyi bölcsőde energetikai korszerűsítésére kerülhet sor. A kormány minderre 83,2 millió forint támogatást biztosít az önkormányzatnak. 

 

Jobb Gyula polgármester tájékoztatása szerint a községháza esetében a fejlesztés tartalmazza a külső nyílás­zárók cseréjét, a födémek és a homlokzatok hőszigetelését is. A határoló falakban található összes nyílászárót korszerű műanyag ajtókra és ablakokra cserélik. A gépészeti korszerűsítés részeként a régi kazán helyére új kondenzációs berendezés kerül, valamint a meglévő hőleadókat termosztatikus szelepekkel teszik szabályozhatóvá, továbbá a projekt a napelemes rendszer kiépítését is tartalmazza.

 

Szintén pályázati úton kapott a település 232,2 millió forintot az elválasztott rendszerű csapadékvíz-elvezető hálózat felújítására, fejlesztésére, melynek részeként a Deák Ferenc utcában és a lecsatlakozó Hullám, Lejtő és Forrás utcákban a meglévő útburkolat felújítása mellett megoldottá válik a csapadékvíz elvezetése is. A Forrás és a Lejtő utcákban elbontják a jelenlegi, betonaljzatból és betonlapokból épített utat, helyére aszfalt kopóréteg kerül.

 

A Kossuth és a Dózsa György utcákban a meglévő burkolt, nyílt árok javítására és a padka rendezésére is sor kerül, valamint a vízelvezető árok mederlapjainak cseréjét és a hézagok javítását is elvégzik. A Dózsa György utcában a felszíni csapadékvíz elvezetéséhez a meglévő burkolatra kiegyenlítő aszfaltréteg, majd kopóréteg kerül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában