Frissen Fejérből

2022.03.04. 08:00

Kreatív újrahasznosítás: ökoruha bemutató volt a soponyai általános iskolában

Csokipapír, hulladékzsák, darabokra vágott műanyag palack kelt új életre a napokban, egy látványos divatbemutatón a soponyai Zichy János Általános Iskolában. A diákok által készített hordható ruhákat a környezet védelme és az újrahasznosítás ihlette.

V. Varga József

A diákok által készített hordható ruhákat a környezet védelme és az újrahasznosítás ihlette

Forrás: Az iskola

– Hogyan lehet hulladékból ötletes és viselhető ruhadarabokat készíteni? Ezt mutatták be az intézmény vállalkozó szellemű diákjai. Fény derült arra, hogy miként varázsolódik hordható ruhanemű kidobott CD-ből, újrahasznosított papírból és pillepalackból – tájékoztatta lapunkat Hollósi Lászlóné iskolaigazgató. – A világ hulladéktermelése szinte korlátlan mennyiségben és formában szállít ilyen típusú anyagokat. Lehet, hogy rövidesen az elegancia elengedhetetlen kelléke lesz a műanyag palack és az autógumi, a fémforgács és a szemétre dobott számítógép billentyű…

A soponyai általános iskola több éve már az Örökös ökoiskola cím birtokosa. Az intézmény életében kiemelt helyet foglal el a környezeti nevelés, a környezettudatosság kialakítása, a környezet védelme, amely maga után vonja a fenntarthatóságot.

Ennek jegyében készítették a gyerekek szüleik segítségével az újrahasznosított anyagokból a különböző, csinos ruhákat, táskákat, ékszereket, melyeket egy jó hangulatú zenés divatbemutatón be is mutattak társaiknak. Egy kis kreativitással tökéletesen viselhető modellek születtek a közönség nagy örömére. Hordható a csokipapír, a műanyag zacskó vagy akár a rendőrségi zárókordon műanyag szalagja is!

– Ez a nap közelebb vitte a tanulókat ahhoz, hogy életmódjukban a természet tisztelete, a felelősség, a környezeti károk megelőzésére való törekvés váljék meghatározóvá – tette hozzá Hollósiné Anikó.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában