Fejlődik a város

2022.03.29. 17:30

Játszótér, színpad és egy újabb park is épül Csákváron

Az Élhető települések kialakítása elnevezésű pályázaton egészen pontosan 281 millió 919 ezer 855 forint támogatást nyert a kisváros, amelyből jelentős fejlesztéseket terveznek a központban, illetve a Floriana téren.

Borsányi Bea

A tervek szerint további fejlesztések is lesznek a „belvárosban”

Forrás: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Az utóbbi években hatalmas átalakuláson ment keresztül Csákvár „belvárosa”, a Szabadság tér és környéke, ahol nemcsak a park újult meg teljesen, de új gépjárműparkolókat is kialakítottak és 2020-ban átadták a Floriana Könyvtár és Közösségi Ház épületét is, amelyben azóta önálló színtársulat is működik.

 

Illés Szabolcs polgármester most újabb jó hírrel szolgált a csákváriaknak: folytatódhat a terület megújulása! A napokban bejelentett nyertes pályázatból tovább bővülhet a Szabadság téri közösségi tér az út túloldalán, ahová egy másik parkot, játszóteret és szabadtéri rendezvényhelyszín kialakítását álmodták meg a város vezetői. Ehhez két önkormányzati ingatlant bontanak majd el, amivel nagyjából négyezer négyzetméter szabad területet nyernek. A projekt keretében szó van újabb gépkocsiparkolók megépítéséről is.

 

Mindezeken felül megújulhat a régi Úttörő, ma Floriana tér is, ahol ugyancsak a most elnyert pályázati pénzből kerékpáros-pumpapálya és egy 400 méter hosszú rekortán futópálya létesül. Utóbbit már több éve tervezik a városban.

 

Illés Szabolcs azt is elmondta, a közbeszerzést a támogatási szerződés – ennek érkezésére várnak most – megkötése után lehet elindítani, és ha sikerül első körben kivitelezőt találni, úgy jövő év augusztusára minden el is készülhet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában