Intézkedések

2022.03.13. 13:00

Így alakul a látogatás rendje a dunaújvárosi kórházban

A Szent Pantaleon Kórházban az alábbi intézkedések születtek a látogatás rendjéről, amit a hozzátartozóknak figyelembe kell venniük. Az intézményben a látogatási idő hétköznapokon 16–18 óráig, hétvégén és ünnepnapokon 14–16 óráig tart.

Duol.hu

Egy beteghez naponta legfeljebb 2 látogató mehet be, személyenként maximum 30 perces időtartamra vagy 1 látogató maximum 60 perces időtartamra. 

 

A maszk orrot, szájat eltakaró használata az intézmény egész területén kötelező. 

 

A Covid–19-fertőzés miatt kezelt betegek korlátozottan látogathatók a higiénés szabályok betartása, védőfelszerelés használata mellett: 

– súlyos állapotú, végstádiumú beteg esetében az általa megjelölt személy mellette tartózkodhat, 

– kiskorú beteg esetén szülője, törvényes képviselője vagy az általuk megjelölt személy mellette tartózkodhat, 

– szülő nő által megjelölt nagykorú személy a vajúdás és a szülés alatt – kivéve a császármetszés időtartama – folyamatosan vele lehet, védettségi igazolvány, teszt ez esetben nem szükséges.

 

Azoknak a betegeknek, akikhez nem mehet látogató, a főportán helyezhető el csomag, amelyen jól ráerősített feliraton, olvashatóan fel kell tüntetni a beteg nevét, valamint az osztály megnevezése mellett az emeletet és a szárnyat is. A csomagban lévő értéktárgyakért, készpénzért felelősséget nem vállalnak. A csomagban a beteg számára legszükségesebb tárgyak legyenek, ne tartalmazzon gyorsan romló ételeket.

 

Ha a hozzátartozó nem tudja, hogy melyik szárnyra került elhelyezésre a beteg, a 25/550-560-as telefonszámon lehet érdeklődni munkanapokon 7–15 óra között. Itt megkapja az adott szárny telefonos elérhetőségét is, hogy érdeklődni tudjon hozzátartozója állapotáról. A betegek állapotáról kérik, naponta 13–15 óra között érdeklődjenek. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában