Frissen Fejérből

2022.03.17. 11:30

Hamarosan birtokba vehetik az orvosok is a Szekfű Gyula utcai rendelőintézetet

Teljes körű felújításon esett át a Szekfű Gyula utcai rendelőintézet. A tervek szerint tavasz végétől, illetve nyár közepétől már hét felnőttháziorvosi és nyolc fogorvosi alapellátás várja a rendelőbe érkezőket.

Héjj Vivien

Vargha Tamás, Cser-Palkovics András, Östör Annamária, Juhász László és Mészáros Attila nézte meg az épületet

Forrás: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Egy év alatt kívül-belül megújult a háziorvosi és fogorvosi rendelésnek, illetve a fogszabályozási szakellátásnak otthont adó épület. A fehér és kék külső színezés modern és elegáns megjelenést kölcsönöz a 21. századi igényeket széles körűen kiszolgáló épületnek. A teljes egészében akadálymentesített belső tér színei tökéletesen harmonizálnak a korszerű külsővel, az újonnan kialakított rendelők pedig lehetővé teszik, hogy az orvosok magas színvonalú szakmai munkát végezzenek az immár háromszintes épületben. 

– A mintegy 538 millió forintos beruházásnak köszönhetően újulhatott meg az épület, ami a tetőtér beépítésével gyakorlatilag bővült is. Az épület elkészült, az eszközök már megrendelés alatt vannak, folyamatosan érkeznek. A háziorvosok várhatóan májustól költözhetnek, a fogorvosoknál ez júliusban fog megtörténni. Arról, hogy melyik háziorvos mikor, melyik rendelőben rendel majd, folyamatosan tájékoztatást adunk – mondta a helyszíni bejárást követően Cser-Palkovics András. 

A polgármester kiemelte, a rendelőintézet várhatóan több ezer embert szolgál majd ki. Vargha Tamás országgyűlési képviselő arról beszélt, fontos, hogy szépen sorban minden rendelő felújítása megvalósulhasson: – Köszönettel tartozunk az itt dolgozó háziorvosok, fogorvosok, ápolók helytállásáért. Azt hiszem, ez a rendelő egy ikonikus helyszín Székesfehérváron. Fantasztikus orvosok dolgoznak itt – tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában