A helyőrségi zenekar is fellépett

2022.03.12. 07:15

Főhajtás az ifjak előtt - Ünnepi állománygyűlést tartottak az Alba Regia laktanyában

Az 1848–1849-es forradalom és szabadságharc emlékére ünnepi állománygyűlést tartott pénteken délelőtt a MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred.

Palocsai Jenő

Állománygyűlés a laktanyában

Forrás: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Himnusszal kezdődő ünnepi állománygyűlésen emlékeztek meg az 1848–1849-es szabadságharcról és forradalomról az Alba Regia laktanya rendezvénytermében, ahol Szabó Miklós alezredes és a székesfehérvári helyőrségi zenekar közös ünnepi műsorát hallgathatta meg az összegyűlt állomány és meghívottak sora.

 

Vokla János ezredes, az MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred parancsnoka ünnepi beszédében elmondta: – Emlékezni, ünnepelni, tisztelegni jöttünk ma. Fejet hajtunk a forradalom és szabadságharc idején bátran kiállók emberi nagysága előtt, mert ők a közös célokért, a magyarság jövőjéért, habozás nélkül vállalták akár a legsúlyosabb áldozatot is, vagyis a saját életükről való lemondást. Olyan áldozatvállalás volt ez, amely népünkből nemzetet kovácsolt.

 

Az ezred vezetője arra is kitért, hogy március 15-én egy maroknyi fiatal olyan lavinát indított el, amely megváltoztatta a magyar nép életét. A márciusi ifjak szembeszálltak az elnyomó hatalommal, és nem félve a megtorlástól a legkeményebb fegyverrel, a tiszta szavak erejével indultak harcba.

 

Az ünnepi állománygyűlés második felében elismeréseket, kitüntetéseket, ajándéktárgyakat adtak át tiszteknek, tiszthelyetteseknek, tiszteseknek és honvédelmi civil alkalmazottaknak, emellett több előléptetés és kinevezés is történt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában