Egészségügy

2022.03.06. 17:00

Feloldották a dunaújvárosi kórházban a látogatási tilalmat

A dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórház tájékoztatása szerint a a látogatási tilalom feloldásra került. Mutatjuk a további részleteket, a központi intézkedéseket is magában foglaló látogatási rendet:

duol.hu

Az intézményben a látogatási idő hétköznapokon 16-18 óráig, hétvégén és ünnepnapokon 14-16 óráig tart. 

Egy beteghez naponta legfeljebb 2 látogató mehet be, személyenként maximum 30 perces időtartamra vagy 1 látogató maximum 60 perces időtartamra. 

A maszk orrot, szájat eltakaró használata az intézmény egész területén kötelező. 

A Covid-19 fertőzés miatt kezelt betegek korlátozottan látogathatók a higiénés szabályok, betartása, védőfelszerelés használata mellett:

  • súlyos állapotú, végstádiumú beteg esetében az általa megjelölt személy mellette tartózkodhat,
  • kiskorú beteg esetén szülője, törvényes képviselője vagy az általuk megjelölt személy mellette tartózkodhat,
  • szülő nő által megjelölt nagykorú személy a vajúdás és a szülés alatt – kivéve a császármetszés időtartama – folyamatosan vele lehet, védettségi igazolvány, teszt ez esetben nem szükséges

 

Azon betegek számára, akikhez nem mehet látogató, a főportán helyezhető el csomag, amelyen jól ráerősített feliraton, olvashatón fel kell tüntetni a beteg nevét, valamint az osztály megnevezése mellett, az emeletet és a szárnyat is. A csomagban elhelyezett értéktárgyakért, készpénzért felelősséget nem vállalnakk. A csomagban a beteg számára legszükségesebb tárgyak legyenek, ne tartalmazzon gyorsan romló ételeket.

 

Amennyiben a hozzátartozó nem tudja, hogy melyik szárnyra került elhelyezésre a beteg, úgy a 06 25 550-560-as telefonszámon lehet érdeklődni munkanapokon 7-15 óra között. Itt megkapja az adott szárny telefonos elérhetőségét is, hogy érdeklődni tudjon hozzátartozója állapotáról. A betegek állapotáról kérik, hogy naponta 13 és 15 óra között érdeklődjenek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában