Frissen Fejérből

2022.03.08. 15:00

Elhunyt Mezőszentgyörgy egykori polgármestere

Életének 74. évében elhunyt Berta József.

Önkormányzat

Forrás: pixabay.com

Berta József 1948. február 4-én született Mezőszentgyörgyön. Tanulmányai után a Lepsényi Kossuth Termelőszövetkezetben kezdte pályáját, majd a Mezőszentgyörgyi Agrár Zrt.-nél ágazatvezetőként dolgozott. 1973-ban kötött házasságot, két gyermeke és négy unokája született. 

A rendszerváltás előtt már a községi tanács tagjaként is részt vett a közéletben, az első szabad önkormányzati választásokon képviselőként indult, és 2002-ig alpolgármesterként, majd 2019-ig polgármesterként tevékenykedett a község érdekében. Igazi lokálpatriótaként segítette, szolgálta a falu lakosságát. Szívügyének tekintette a település jövőjét, az óvoda, az iskola ügyét, a közmunka programot, az önkormányzat feldolgozó üzemét. 

Szeretettel fordult nemcsak a szentgyörgyi emberek, civil szervezetek, egyházak felé, hanem szűkebb pátriájában, a megyében és azon túl is sok, kiváló kapcsolatot épített ki az évek során. Mindig az összetartást tartotta a legfontosabbnak. 2019-ben visszavonult, élvezte a megérdemelt nyugdíjas életet. 

Mezőszentgyörgy volt polgármestere március 6-án örökre megpihent. Temetése március 11-én 16 órakor lesz a szentgyörgyi temetőben. Az elhunytat a település önkormányzata saját halottjának tekinti. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában