Gyűjtés

2022.03.01. 07:00

Egyre szélesebb a kör, akik a menekülteken segítenek Fejér megyében

Egyre nagyobb azon pártok és önkormányzatok tábora, amelyek gyűjtést szerveznek az érkező menekülteknek.

FMH

Vargha Tamás részletesen számolt be az elmúlt év fejlesztéseiről, amelyek középpontjában az egészségügy, a közlekedés és az oktatás állt

Forrás: Archív

– Magyarország és a magyar emberek érdeke, hogy ebből a háborúból Magyarország kimaradjon. Tehát mi, magyarok nem küldünk sem fegyvert, sem katonai felszerelést Ukrajnába, viszont minden humanitárius segítséget megadunk – hangsúlyozta sajtótájékoztatóján Vargha Tamás. Az országgyűlési képviselő hozzátette, Székesfehérvár vezetése létrehozott egy adományszámlát is (12023008-00153647-06700001), amelyen várják a felajánlásokat, s amelyre kezdésként 25 millió forintot helyezett el. Vargha Tamás elmondta, ő maga félmillió forintot utalt az Ukrajnából érkezők megsegítésére. A város két Fidesz-irodája – Piac tér és Rózsa utca – szintén adománygyűjtő pontként működik. Az adományokat 9 és 16 óra között várják.

 

Megérkeztek Pannónia Szívébe az első, háború elöl menekülő családok Kárpátaljáról – erről Tessely Zoltán or­szág­gyűlési képviselő számolt be közösségi oldalán. Hozzátette, maguk is igyekeznek segíteni, adományokat vittek a családoknak.

 

Törő Gábor országgyűlési képviselő is buzdítja választókerületének lakóit, fogjanak össze Kárpátalja menekültjeiért. Móron a Fidesz-irodában, vagyis a Kapucinus tér 3.-ban várják a felajánlásokat mindennap 8.30–15.00 óra között.

 

Mészáros Lajos, a Fidesz 4. számú választókerületének országgyűlésiképviselő-jelöltje magánemberként határozta el, gyűjtést szervez a kárpátaljai magyaroknak és az ott élőknek egyaránt. Arra buzdít mindenkit, csatlakozzanak az adománygyűjtéshez.

 

A háború elől menekülő kárpátaljai magyarok és ukránok számára az ellenzéki összefogás jelöltjei is gyűjtést szerveznek. A Zichy liget 10. alatt (MSZP-iroda): hétköznap 8.00–12.00, a Koch László utca 4. alatt (DK-iroda): hétköznap 9.00–17.00, a Kossuth utca 8. szám alatt (Momentum-iroda): hétköznap 15.00–17.00 óra között. Elsősorban tartós élelmiszereket, bébiételeket, gyermeknevelési cikkeket, higiéniai termékeket várnak.

 

Enyingen a művelődési házban gyűjtenek a menekülteknek. Csákváron a család- és gyermekjóléti szolgálat Szilárd Gyula u. 3. alatti épületében várják a felajánlásokat. A tervek szerint március 2-án indul a segítség Tiszabecs telepü­lésre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában