Öt új szakasz

2022.03.31. 07:20

Bővülnek a kerékpáros úthálózatok Fehérváron

Jó hír a kerékpárosoknak: az önkormányzat tájékoztatása szerint tovább folytatódik a város kerékpárút-hálózatának fejlesztése. Az öt új szakasz kivitelezése a tervek szerint jövő év elejére fejeződik be.

Héjj Vivien

Jelentősen bővül a fehérvári kerékpárút-hálózat

Forrás: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A városi közlekedésfejlesztéshez kapcsolódó projekt részeként öt szakaszon létesül új kerékpárút-hálózati szakasz. A kivitelezési munkálatok a munkaterület átadásától – várhatóan májustól – számított kilenc hónapig tartanak.

 

A Zámoly utca – Kiskút útja projektnek az eredményeként a Mikszáth Kálmán utcai kerékpársávok folytatásában el lehet majd jutni egészen az elkerülő útig. A Rákóczi utcán a Széna tér és az Ősz utca között a burkolat szélesítésével a parkolósávok mellett kerékpáros nyomvonalat jelölnek ki.

 

A Berényi úton a Kadocsa utca és a Pozsonyi út között egy járdától és útburkolattól is elválasztott kerékpárutat alakítanak ki, amely összeköti a Berényi és a Pozsonyi úton már meglévő kerékpársávokat. A Piac téren a Palotaváros felőli buszváróktól a Balatoni útig megépül egy járdától elválasztott kerékpárút, ami csatlakozik a Hosszúsétatéren a közelmúltban megépített szakaszhoz.

 

Mindezeken túl a Mátyás király körút – Schwäbisch Gmünd utca projektben az Ybl Miklós utcától egészen a Palotai útig megépülnek a kerékpársávok. A projekt részeként a Szabadságharcos úton is felfestenek kerékpársávokat, így az uszoda és a Rózsa-liget is bekötést kap a kerékpáros-hálózatba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában