Frissen Fejérből

2022.03.28. 07:00

Bokrétaünnepséget tartottak az ősszel nyíló református óvodában

Ha állnak a falak, az építők bokrétaünneppel köszöntik a napot. A Mandulaág Református Óvoda nyers téglafalai közt ünnepeltek bizakodással és reménnyel a tavaszi szombaton.

Zsohár Melinda

A zöld koszorút Soltész Miklós és Tessely Zoltán húzta fel a gyerekek segítségével

Forrás: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Nyers téglafal és építési törmelékek között már láthatóak a leendő Mandulaág Református Óvoda szép vonalai. Elöl a megmentett régi polgárház, hátul az új csoportszobák, tornaterem, tágas kert és udvar – újabb gyermekintézmény gazdagítja a várost. Soltész Miklós államtitkár, Balog Zoltán református püspök, Hajdu Szabolcs Koppány esperes, Tessely Zoltán országgyűlési képviselő, a Máté János-Antal Éva bicskei lelkészházaspár, Bálint Istvánné polgármester és Bárányosné Szabó Zsuzsannavezető leendő óvónő köszöntötték a főszereplőket: a gyerekeket a hagyományos építők ünnepén. 

 

A járvány és a háború árnyékában is bízik a jövőben a közösség, ha gyermekeire és a jövőre épít, mondta el Soltész Miklós egyházi ügyekért felelős államtitkár. Életünk a teremtő Isten kezében van, ez vezéreljen bennünket utunkon, hangsúlyozta Balog Zoltán, a Dunamelléki Református Egyházkerület jelenlévő püspöke személyes hitvallását. Az EMMI korábbi minisztereként írta alá Balog Zoltán és Bogárdi Szabó István, a református zsinat akkori elnöke a Magyarországi Református Egyház és az állam közötti megállapodást a reformátusok részéről az Országos Óvoda Programról - idézték fel az előzményeket Hajdú Szabolcs Koppány esperes és Tessely Zoltán országgyűlési képviselő is. Ennek keretében az állam 110 milliárd forint támogatást nyújtott e célra valamennyi felekezetnek, ebből a reformátusok 36 milliárdot fordítanak 3200 új óvodai férőhely kialakítására és 2 ezer felújítására. 

 

A bicskei lelkészházaspár, Máté János és Máténé Antal Éva gyülekezetükkel együtt szorgalmazták kitartóan a Mandulaág óvoda megvalósulását – 800 millió forintos beruházással. Bálint Istvánné bicskei polgármester a helyi református közösség lelkierejét méltatta, s mindenkinek jó egészséget és békét kívánt az új gyermekintézmény születése alkalmából. A pályázaton Bárányosné Szabó Zsuzsanna nyerte el a vezető óvónői tisztet, szeptemberben indul a három csoport. A zöld koszorút, az építők bokrétáját közösen húzták fel a gyerekekkel a fal tetejére. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában