Frissen Fejérből

2022.03.24. 07:05

A vízfogyasztást népszerűsítik a soponyai iskolában

A településen található Zichy János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Happy hét néven tematikus programsorozatot hirdetett a hétre, melynek célja a vízfogyasztás népszerűsítése.

Déri Brenda

Mindenhol ott voltak, vannak az átlátszó palackok

Forrás: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A víz világnapja alkalmából a pedagógusok egy egész hetet szentelnek arra, hogy a víz jótékony hatásait megismertessék a gyerekekkel, akiket a tiszta ivóvíz fogyasztására szeretnének sarkallni a cukros üdítőitalok helyett. Az intézményigazgató, Hollósi Lászlóné elmondta, hogy iskolájuk életében már hosszú évek óta kiemelt fontosságú az egészséges életmódra való nevelés. Számos olyan programjuk van, amely ezt a célt szolgálja, ilyen a mostani Happy hét is, amelynek fő szervezője és lebonyolítója Kajádi Henrietta biológia–környezetvédelem szakos tanár. 
– Ezt a programhetet már évek óta tartjuk. A cél az, hogy a gyerekek mellőzzék a cukrozott és szénsavas italokat, szeretnénk megmutatni nekik, hogy a vízfogyasztás mennyivel egészségesebb alternatíva. Ennek jegyében egész héten át ismeretterjesztő tanórákon vehetnek részt, oktatóvideókat nézhetnek, sőt még a testnevelésórákba is becsempésszük a vizet. Példaként: a sorversenyek során cipelniük kell magukkal egy vizespalackot. Ezentúl indítottunk rajzpályázatot is, illetve neveztünk a Fejérvíz Zrt. rajz-, fotó- és szlogeníró pályázatára, melyen harmadik helyezett lett Halász Laura tanulónk a rajzával – mondja a pedagógus. 
A hét egyik fő attrakciója volt, amikor a szerdai nap folyamán összeterelték a kék pólóba öltözött gyerekeket, és a segítségükkel egy hatalmas vízcseppet formáltak az udvaron.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában